BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,84
ALTIN 2.440,26
HABER /  GÜNCEL

GÖRÜŞLERİNİZ: Suriye için tezkere

Suriye'ye verilen askeri tepki konusunda ne düşünüyorsunuz? Hükümetin kararını ve tezkereyi destekliyor musunuz? Ne tür sonuçları olabilir?

Abone ol

Türkiye hükümeti dün Suriye'den gelen ve Akçakale'de beş kişinin ölümüne neden olan top ateşine akşam saatlerinde karşılık verdi. TBMM, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi için hükümete yetki veren tezkereyi görüşmek üzere toplandı.

Suriye'ye verilen askeri tepki konusunda ne düşünüyorsunuz? Hükümetin kararını ve tezkereyi destekliyor musunuz? Ne tür sonuçları olabilir?

Görüşlerinizi bu formu kullanarak paylaşabilirsiniz.

YORUMLARINIZ

buna hayır diyenler o bombalar kendi tepeberinde patlayıca ne diyecek acaba? Server Eyyubi (Facebook)

hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız, bundan hiç şüphemiz yok,ancak suriye ile olacak bir savaş'ta,sırf amerikanın çıkarları için, evladımı savaşa göndermem),savaşı kim istiyorsa o göndersin evladını,ne yazıkki hergün silah tücarı america direktifleri için askerlerimiz şehit oluyor...! Özgür Levent Kaplan (Facebook)

Tampon bolge olusturulmazsa savas cikarabiliriz !
Amerika: Cok ciddi, cok ciddi (Acaba Turkiye'yi sokalim mi Suriye'ye)
Yanit sirasi, Rusya - Cin - Suriye takiminda... Gurbuz Sanatci / Turkiye (Facebook)

Savaşa evet diyenler, önceki savaşlarda yaşamını kaybeden kadınların, erkeklerin özellikle de çocukların saf laneti üzerinize olsun... Deniz Aysel Aldemir (Facebook)

Tamamen başkasının ekonomik çıkarları doğrultusunda, senaryosu aylar öncesinden yazılmış, çizilmiş aşağılık ve uydurma bir "savaş"ın maşası asla olmamalıyız! Zeynep Birand (Facebook)

sanan ne bbc ne düşündüğümüzü sözle anlatmayız biz.
yani sakın yanşıl anlama bbc türkçe bu soru biraz yersiz bence onu demek istedim bu karşılık çok doğall ve verilmeli özellikle bbc nin bunu soması beni düşündürdü sonuçta bbc de yer alan "Türkiye" temalı belgeselleri de izzleyen biri olrak söylüyorum bunları Öncer Yıldıray Yıldırım (Facebook)

Amerika kaybederse israil kazanır. ya da tam tersi.. sonuçta her türlü adamlar kazanıyor. biz sadece piyonuz..sadece piyon..Savaş başlarsa sadece masumlar ölür.. Mehmet Yasin Zincirkıran (Facebook)

olan sadce halka sana bana bize olck onlara bise olmaz bastaki ... Orkan Ağca (Facebook)

son zamanlarda herkes bi stratejist oldu.oturduğu yerden bu bunun oyunu,şu şunun oyunu diye çözüveriyorlar herşeyi .bu yetenekle harcanıyoruz. adam senin toprağını bombalıyo,vatandaşların hayatını kaybetmiş hala millet bi kurtlar vadisi modunda strateji öne sürüyo.hükümette karşılık versede vermesede eleştiriyorlar. Server Eyyubi (Facebook)

Onurlu bir devletin devletin yapması gerekenin küçük bir kısmını yaptık. Şimdilik... BBC Türkçe ; BİZİMLE İLGİLİ HESAP YAPANLAR HAKKINDA DEVAMLI NOT TUTUYORUZ. "Burada bize 150 kiloluk bir Türkiye lazım... 150 kilonun altına düşerse desteklemeliyiz. Bu kadar zayıf olursa işimize yaramaz. (Yabancı sermaye, dünya bakası ve İMF den borç vererek) Eğer 150 kiloyu aşarsa zayıflatmalıyız. Ezemeyeceğimiz kadar güçlü olması bizim için tehlikelidir. (Anarşi, terör, darbe, ekonomik kriz, olmadı savaş)" Winston Churchill Rahim Bayrakcı (Facebook)

AKP'liler ve ülkücüler savaşa, arkalarındayız. Hadi vatan, millet, sakarya! İnci Saldırı Timi (Facebook)

kesinlikle bu savaşı desteklemiyoruz.kardeşülke suriye ile sava istemiyoruz.abd israil istediide savaşa girmeyelim.oradaki ithal suud katar finanseli aşağılık toplama terörisleri gebertsinler.suriye devleti batılı emperyalist güçlere karşı bir kurtuluş savaşı veriyor.allah mevcut suriye halkının yardımcısı olsun.hükümet bizim verdiğimiz vergilerle gitsin kandili darmadağın etsin.pkk yı bitirsin.bizim suriye gibi birproblemimizyok.demokrasi geliyormuş gelmesin.herkes demokrastik olmak zorunda değil.kaddafinin suyu çıktı da noldu.saddamı devirdiler de noldu kıçımızın dibinden karışık ne olduğu bellisiz bi ülşke doğdu.yeni birsınır yenibirülke istemiyoruz.bu topraklardan yokolup gitsinler. allah omuhaliflerin ve para patronlarının belasını Versin. Talip Irmak (Facebook)

Türkiye kendi bütünlüğünü birliğini beraberliğini korumakla mükellef olup ve NATO ise kendi müttefiği olan Türkiye'ye her türlü desteği vermek ile mükellefdir... bizler oturup gevşek gibi bize top atılmasını gemiye saldırıyı toprağımıza girmelerini uçağımızı düşürmeleri ve bizi hedef gözetmelerini kabullenemeyiz bunu kabul edenler tam bir aptallık içindedir... Yıllardır İsrial savaş uçakları esadın tepesinde uçuyor esed tek birin bile düşürmez ken bizim uçağı uluslararası sularda vuruyor savaşa geç bile kalındı bence. Yusuf Furkan Yıldırım (Facebook)

I would say as a citizen of the United States into the war if Turkey if Turkey would only bırakmıyacaktır neither the U.S. nor the Arabs nor the NATO ... Normans Lıghtning (Facebook)

Polemikle beslenen.Ama hiç doymayan toplum..Ne zaman doyacan çok merak ediyorum... Osman Kilic (Facebook)

saçmalığa bak suriye halkı kurtuluş savaşı veriyormuş buna kargalar güler be!o zaman neden adil seçimlere karşı esad?cevap versene?neden halkını katlediyor hergün bombalarla?babadan oğula diktatörlüğü görmeyen kör bir göz olmak ne kadar kötü.oraya masum halk için giden ve canlarını feda eden kişilerde terörist değil bunuda unutma. Server Eyyubi (Facebook)

Haber Kanalları kurtarılır bu olaylarla.CNN i körfez savaşı kurtarmıştı,bu olaylarlada bir kaç haber kanalı kurtulur tabii alt sektörlerde.Olanda niçin cephede oldugu belli olmayan insanlara olur,üzücü... Tayyip'in söylediği gibi sabrında bir sonu var türkiye hesaplı adımlar atıyor şimdiki hükümet türkiye'nin gerçekten beklemiş olduğu bir akıllıca hareket etme yeteneğini barındıran bir partidir. Süleyman Ufonot Demiral Haber Kanalları kurtarılır bu olaylarla.CNN i körfez savaşı kurtarmıştı,bu olaylarlada bir kaç haber kanalı kurtulur tabii alt sektörlerde.Olanda niçin cephede oldugu belli olmayan insanlara olur,üzücü... Korkut Özkurt (Facebook)

Esad güçleri salakmi türkiye ile savaş isteyecek kadar. Kendilerine özgür diyen çapul cularin isi oldugu açik. MuRat SaRı (Facebook)

O beş kişiyi geri getirmeyecek suriye rejiminin özür dilemesi suriye karıştığından beri sürekli özür diliyor ve ülkemizle dalga geçiyor bu it ler. Işin özü tayyip baştan beri esad'a söylüyor halkından yana tavır takın diye fakat o inatla babasının yolundan gitme niyeti taşıyor tayyip'in söylediği gibi halka ülkeyi teslim edip rusya yada afrika'ya gitmesi gerekiyor bunun ucu bucağı yok sürekli öldür nereye kadar zavallı insanları. Süleyman Ufonot Demiral (Facebook)

bir bakalım: suriye'deki muhalifleri kim destekliyor-destekliyordu: abd. bizzat hillary clinton söylüyordu. başka kim var? israil. peki orada kim çatışıyor? aşırı islamcı elkaide. türkiye ne yapıyor? sınırlarının güvenliğini aylardır sağlamıyor ve özgür suriye ordusu denen zavallılar bu bölgelerden gidip geliyor. 2 haftadır o bölgede ciddi çatışmalar var. ama hükümet bir şey yapmıyor. bir tane top düşüyor hatta allahtan can kaybı olmuyor ama gene bir şey yapılmıyor. ve bekleniyor resmen. sonra 5 can gidiyor. vayyyyyyy. olay oluyor. sanki belli değilmiş gibi. biz kuzey ırak'a giriyoruz mesela. burada da suriye topraklarını teröristlerden temizlemeye çalışıyor. bu adamlar terörist çünkü çoğu suriyeli bile değil. neyse. suriyedeki muhalefeti destekleyen aşırı dinci kesim biraz düşünün lan. abd ile aynı taraftasınız. ırak'a demokrasi getiren Abd ile! Teknik Öğretmen (Facebook)

maalesef tarihte hiç olmadığı kadar ısrail ve türkiye çıkarları örtüşüyor. şu an ki savaş esad dan çok nükleerde ıranin elini zayıflatmak için. mollalar demokratların plan proje takıntılarından iyi yararlandı. türkler şu an bushu arıyor. merak edilense ruslar nasıl adım atacak. akp tarihten gelen sünni geleneği korumak şii yayılmasını önlemek için çoktan savaşı göze aldi. anlaşılan bütün gözler molla amcaların inadın da. Necmettin Yavuz (Facebook)

Savaşa Hayir..akibet hayir... Sema Sezgin (Facebook)

Savasa hayir! Suriye'nin isgaline hayir! Asli Gul (Facebook)

savaşa hayır! suriye isgaline hayır! Murat Demir (Facebook)

yerinde bir tedbir oldu..bu ucak vakasından sonra 2. yanlışları.yalnız bu işte bir rus parmağı var gibi geliyor bana..çünkü mevzu suriye'nin cesaret edeceği sınırı çoktan aştı. Göktürk Tolga Pervar (Facebook)

yüzü yumuşak olanı tokatlayacak çok olur, bu coğrafya da kendine yapılana misli ile cevap vermeyeni kimse takmaz. yapılacak şey belli ... 79 Kilis - 80 Osmaniye - 81 Düzce - 82 Halep - 83 Şam. Kaan Yagizer (Facebook)

EMPERYALİSTLERİN OYUNUBU TUZAK..SAVAŞA HAYIR.. Nazan Umit (Facebook)

yine bebekler siviller vefat edecek yine kan yine gozyasi. Allah memlekitimizden ve butun dunyadan esirgesin. istemeyenlerin oyunu ulke kalkinmaya baslanmisken savas korkunc kırizler ve kotu sonuclar doguracaktir.yine analar aglayacak. bu durum tabiki buyuk devletlere yaricak bize ve suriyeye silah atacaklar turkiyenin buyumesini istemeyenler bizim buyumemizi. Halit BOZKUS (Facebook)

ama sivillere yönelik bir misilleme yok, olmamalıdır. angajman kurallarına gore, top atışını yapan birliğe orantılı bir sekilde cevap verilmiştir , bu gayet dogaldir. Mehmet B. Aydemir (Facebook)

buyuk ortadogu projesi tikir tikir isliyor. Bizde buna alet oluyoruz. Savas istemiyorum ama 3. Dunya savasi yolda @denizdiblen

Ama eger ki savas cikarsa bundan once birilerinin iteklemesiyle suriyede bu tutumu izleyenler halkin yuzune nasil bakacaklar. Dusurulen ucaga atilan topa sicak sinir catismasina duyarsiz kalmak mumkun degildi‏ @firfirozeren

Gözdağı vermesi iyi oldu.Suriye'nin TR konusunda zehir zemberek açıklamalar yapan enformasyon bakanını kuzulaştırdı. ‏@BulentTarhan

hükümetin tavrını destekliyorum hatta daha fazlasını bile destekliyorum. ‏@egemen3545

gidip belediye başkanına sorarsanız bunları söyler, istediklerinizi. halk sorumlu tuttuğu hükümet için hükümet binasını taşladı. ‏@beser_zen

SAVAŞA HAYIR‏ @suathayritanrve

yanlıs yada dogru bence tam zamani hele ki suriye hukumeti cokmek uzereyken @fatihuzunal

#akgencliksavasa akp'yi bugun olan son olaylara ragmen destekleyen birileri kaldiysa eger! @redras_

o desteği pkk konusunda görmek isteriz... @hasaner12

bazilari mezhep savasi diyor ne mezhebi kardesim buyuk israil in payandalari dikilmeye baslandi sen haala yok mezhep yok pkk de. nihayet ortadogudaki isgalin ve katliamlarin 10. yilinda bizleride katiyorlar yuhh olsun bu yonetime.kesinlikle karsilik verilmemeliydi cunku bizim tarafa atilan bombanin bizi savasa sokmak isteyenlerin isi olduguna inaniyorum ‏@igemici

Turkiyenin muhtemel bir askeri harekati bolgeyi kaosa surukler ve hukumet bunun bilincinde, @hyilmaz_

suriyeyle kesinlikle savas istememeliyiz!AKP emperyalist guçlerin bölgesel taseronlugunu yapiyor! @mervan69

şu ana kadar yürütülen politika BM merkezinde devam edilmeli ‏@aak562

Vurulan hedefler ve esed güçlerinin zayiatının açıklanması çok önemli.Zira Suriye toprakları bombalamaya ziyadesiyle alışkın... ‏@Vangolu

Savaşa hayir , Egemenliğimizin savunulmasi icin ÖLmeYe EvET ! @weyselozdemir

bence o topu atan esad değil, o metin de türkiyeye ait değil. beyazsarayı, pentagonu, natoyu dinleme, oyuna gelme türkiye ‏@drhalegumus01

Pentagon sicak catisma beklemedigi yonunde bir aciklama yapti, turkiye amerikanin bu mesajini iyi okumus ki o yonde karar alindi pentagon sicak catisma beklemedigini duyurdu ve turkiye agabeyi amerikadan onay almadiktan sonra hicbisey yapamaz, ‏@hyilmaz_

Savaş gerçektir sebebi de hükümetler.Hala inanıyor musun sana anlatılan yalana?Eğer diş göstermek istiyorsan yılana SAVAŞA HAYIR ‏@drhalegumus01

1 adim gelene 2 adim 1 elini uzatana 2 el 1 mermi atana 2 sarjor ‏@VedatVatandas

yapilmasi gereken yapilmis etki tepki meselesi.hukumetin kararlarini destekliyorum. sonucunu uzmanlar iyi dusunmeli. ‏@Bayrakciyusuf

‏Kesinlikle yerinde bir tepki oldu. DESTEKLİYORUZ... ‏@Serifaltnkaynak

TÜRK HALKI DESTEKLEMİYOR GERİZEKALILIKTA BİR YERE KADAR BİR ANDA BU ÜLKEDE HERŞEY TERSE DÖNEBİLİR AN MESELESİDİR @dorduncuatlisi

Göstermelik ve çok sanal. natoya 5. defa gittik sanırım 4. madde için ‏@ederim09

nato ve bm nın ıstegıde bu yöndeydı zaten. müttefıklerıne destek vermesı son derece doğal bır durumdur @SaziyeKIzIlrmak

bazen yanlışlıkla kendi bacagına kurşun sıkmak diye bir tabir vardır bu mevzuda böyle bişeydir ‏@battaluygun

kesinlikle desteklemiyorum.abd ve israilin maşası olmayacağız. olası bir suriye-akp savaşı israilin sonu olur. @serkanmirioglu

afganistan, ırak, aynı hikaye.bu savaş bizim savaşımız değil!‏ @drhalegumus01

DESTEKLEMIYORUZ. #savasahayir ‏@yesimelf

Bedelini de bizler odeyecegiz.. ‏@farahsedefoglu

tepki bir sonuc hukumetin en buyuk hatasi komsular ile iliskileri savasla sonuclanacak boyutlara tasimaktir @chokela_bonbon

sonuc:Hukumet tezkereyi alack,Suriye'ye surekli gozdagi verecek,Kasim'daki Abd baskanlik secmnden snr Us TC ile Esad 'a son verck ‏@farahsedefoglu

ancak bundan sonra ülkemizi savaşa çekmek isteyenlere karşı uyanık olmamız, ve düşünerek hareket etmemiz lazım. @GamzeTarfeteayn

Birinci Cihan Harbine kadar Süriye diye bir devlat yoktu, yok edilmeli - şimden sonra da olmasın! ‏@16kocanci

Hükümet henüz bir karar vermedi. Yarın mecliste tartışılacak ve karar verilecek. Ateşi körüklemek yerine tansiyonu düşürelim. ‏@Gokturk_Yilmaz

patron cırak ilişkisine hayır komsularımız en yakın muttefıklerımız olması temenni ‏@BerberEngin

bana göre devlet suriyeye karşı şuana kadar doğru adımlar attı, ancak bundan sonra ülkemizi savaşa çekmek isteyenlere karşı ‏@GamzeTarfeteayn

şuanda itidalli davranış çok makul.Türkiye karşılık verdi ve uluslararası destek arayışını devam ettirmekte.Hükumet doğru yolda! ‏@samirbabaoglu

olabilecekleri düşündükçe kalbim sıkışıyor kesinlikle savaş cözüm değil, bağırıyorum #savaşahayır @suheyladgrmnc

Suriye tarafından ama hangi gücün attığı bilinmez ateşe açıklama gelmeden cevap verildi.Yanlış.Suriye savaşı bizim değil ‏@falihaytar

Çok acele verilmiş bir askeri tepki bence..durumun hassasiyeti var.. zaten suriye ile savaşmamızı 4gözle bekleyenler var.. ‏@OrduSibel

#savasahayir ilk topu atanın esad ya da diğer suriye tarafı olduğuna inanmıyorum. pentagona beyaz saraya natoya hiç güvenmiyorum ‏@drhalegumus01

ilk defa doğru olanı yaptı sanırım. Dünya ülkelerine Türkiye'nin de güçlü devletler içinde yer almaya başlamasını göstermiş olduk @melisscelebi

hükümet baltayı taşa değil kendine vuracak. savaş sadece kayıptır, sonuçsuz olacak, sadece ölümler artacak, halklar kaybedecek ‏@firaturen

destekliyoruz ‏@Akyol41

bu savaş benim değil. Buyurun savaşın .. ‏@mrdnygdrn

savaşı desteklemek kimse icin mümkün olmamalı.ama kesin,o savaş olacak ne yazık ki.Bu savaşla alakasız ülkeler kazansın diye ‏@KaratasDr

diplomatik yollarla gerekenler yapılmalı.desteklemiyorum.masum insanların ölümü ile sonuçlanır.savaş insanlık suçudur.etmeyin. ‏@30RENAS30

ABD yıllardır bölgede savaşıyo bir şeş duzeltmeye çalışıyo beğenirsin beğenmezsin ama artık esat gibi aşiret reislerinin işibitme @emenolu

askeri cevap çok yerinde ama strtejık oynayıp savaşa sürüklenmemek gerekiyor akıllı bi tek hamle war yapılırsa en karlı bz olurz‏ @GencoKORAY

Akp Hukumeti'nin ve ozellikle Davutoglu'nun son derece yanlis "Suriye Politika"siyla mecburen gelinen noktadir.Bu sebeple sorun+ @farahsedefoglu

savastan baska çözümler mutlaka vardır, olmalı.. Yine kan dolu sokaklar görmek istemiyorum #SavasaHayır ‏@ezreben

avrupanin göbeğinde yillarca Bosna'da olanlara seyirci kalan NATO neden hemen gaz veriyor bunu bir düşünmek lazim... ‏@faynteyks

kararlar gayet yerınde ‏@ultragrfkali

turkiye suriye'nin ic islerine burnunu sokmamaliydi. Memleketin yarisinda ic Savas yokmus gibi bir de suriye savasimiz eksikti! @sehnazakcicek

tek tek cevap aramak yerine #savaşahayır yorumlarını okursanız yeteri kadar cevap almış olursunuz. Bu savaş bizim savaşımız değil ‏@evrimtoglu

hükümetin istediği buydu zaten ekmeğine yag sürdüler ‏@kamil_kcbs

rusyanın tepkisini gördükten sonra natoyla konuşulmalı ve karar verilmeli , tepkide doğruydu şu anlık @semihyukselsy

'Missilleme' diyerek rahatlayanlar, iki Türk çocuğun ölümüne karşı kaç Suriyeli çocuk ölünce rahatlayacak belli değil ‏@uyku_suzzz

rte koydugu hedefte ilerliyor.hamas liderine once terorist diyen sonra alkislatan birinden cok sey beklememek lazim. ‏@chaoss_

bence dogru bir tepki verildi sadece Suriye'ye degil geri kalan ulkelere de bos bir ulke olmadigimizi gosterdik. ‏@canerkoksel

en başından beri bizi bi çukura sürüklemeye çalışıyolar hadi hayırlısı diyeceğim o artık hayrı kaçtı gibi ‏@SemihDANYAL

çok yanlış buluyorum.tam bir bataklığa batar türkiye.sonuçları çok ağır olur.#savaşahayır ‏@04_ararat04

Savasta insanlik kaybeder analar aglar anlasmaya gidilmeli ve durulmali biyerde.. @1917Aslan

kriz aşılacaktır. NATO'nun tepkisinin ardından Suriye'nin alttan alışı ve Rus+Çin denklemiyle işin 3. dünya savaşına gitme @EkoStrateji

destekliyorum,suriye bu yanlışlıklarına(!) dur durak demiyor,sessiz kalmak saçmalıktan ibaret olurdu ‏@leylamecnunda

tezkere ile sıcak takibe izin verilmesi, Suriye ile savaşa girmemize resmen davetiye çıkartılması demektir. @fabulistr

Savaşa Hayırrrrrrrrrrr!!! O savaşa Mecliste karar verenler gitsin. ‏@BerrinOktay

Maceraperestliğe gerek yok diye düşünüyorum...Tezkereye ve aynı zamanda savaşa hayır diyorum... @DKanar

büyük sıkıntı kaos yaratıcak hiç içinde oladığımız bir mezhep savaşına doğru çekilmiş olacaz!!!!!! @ayberk_y10

Türkiye bir kere daha Ortadoğu'ya şekil vermek amacıyla kasıtlı şekilde kışkırtılıyor.Bugünkü bombalamadan sonrası sonucu belirlr ‏@soozturk

asla desteklemiyorum fiilen başlayacak bir savaş bu ülkenin sonu olur ‏@kentincadisi

Bu kez kesinlikle iyi bir cevap verilmesi gerekir Suriye'ye. ‏@hamithoca

gündeme getirilecek olan tezkere ile Suriye'ye aba altından sopa gösterileceği söyleniyor; ama kim inanır buna? ‏@fabulistr

Evladına çürük raporu almış bir adam ,Milletin evlatlarını savaşa gönderme yetkisine sahip olamaz ! @DenizKivircik

savaş istemiyoruz @only_pinar

nato kafa nato mermer akilli bir karar bolge icin en önemlisi sonucta suriye halki kardeslerimizdir ‏@fotoajansyldrm

abd nin taşeronu, "ŞAM" piyonu olma yolunda. ‏@Gunebakan24

Suriye RTE nin istedigi yonde davraniyor. Orda savasacak olan nasil olsa RTE nin oglu degil ‏@orhan5806