BIST 10.163
DOLAR 32,29
EURO 35,02
ALTIN 2.454,59
HABER /  GÜNCEL

Ferhan Şensoy: Aklından geçireni vururum

Emekten sonra sıra Ses Tiyatrosu'na mı geldi. Bu yöndeki haberler için konuşan Ferhan Şensoy 'aklından geçireni vururum' dedi.

Abone ol
GAZETECİLER.COM -  "Emek Sineması'nı temelinden pasta gibi kesip üst kata almak yenisini yapmaktan çok daha pahalı. Çok milyon dolar! Para aşkıyla yanıp tutşan rantçı bu konuya beş kuruş ayırmayı düşünmez."

Emek sineması ile ilgili bu satırlar, tiyatro ve sinema dünyasının yakından bildiği bir isim: Ses Tiyatrosunu yoktan var eden,  Ortaoyuncular'ın kurucusu ve oyuncusu Ferhan Şensoy

Şensoy, Aydınlık gazetesindeki köşesinde İstiklal Caddesi üzerindeki Ses Tiyatrosu'nun binası için "yoksa sırada orası mı var" diye soranlara çok net bir yanıt verdi: "bıyık altından gülümseyerek huzur veriyorum onlara: 'Bunu aklından geçireni vururum. Ben Çarşambalıyım!'"

İşte Ferhan Şensoy'un bugün yayınlanan o yazısından çarpıcı bir bölüm:

EMEK SİNEMASI YIKILIYOR ÇILDIRABİLİRİM

"Gençliğimin anılarıyla dolu, biletlerini günlüğüme yapıştırdığım bir çok önemli filmi izlediğim Emek Sineması, yıkılıyor! Çıldırabilirim! Atilla Dorsay isyan ediyor; "Emek yoksa, ben de yokum!". Yüreği kan ağlayarak bir veda yazısı yazıyor. Sanatçılar, sinemaseverler isyan ediyor. Yeşilçam Sokak'ta bir meydan muharebesi yaşanıyor. Ülkenin kültürel değerlerinin korunması için yürüyüş yapanlara, biber gazı, tazyikli su sıkılıyor! N'oluyor? Nedir polisin telaşı? Bu sinema yıkılmasın, diyor insanlar.

Suç mu? Biber gazı mı bedava? Tazyikli su mu çok ucuz?" (...)

YIKMIYORUZ EFENDİM UPGRADE EDİYORUZ

Emek Sineması'na girmek için kapıyı zorlayan ıslanmış, biber gazlanmış kalabalığı yatıştırmak için, polis birkaç kişilik bir grubun temsili olarak içeri girmesine izin veriyor.
İçeri alınanlarla, inşaatı sürdüren ekip arasında görüşmeler oluyor.

-Yıkmıyoruz efendim. Sinema olduğu gibi üst kata alınacak!
-Nasıl yani?
-Tavan kaplamaları sökülüp tek tek numaralanıyor, sinema üst kata aynen inşa edilecek! Emek Sineması "upgrade" oluyor!
-N'oluyor?
-Bir üst dereceye, yani daha iyi bir düzeye alınıyor!

ÖBÜR TÜRLÜSÜ DAHA MANTIKLI DEĞİL Mİ?

Pek ikna olmayarak terkediyor sinemayı temsili grup. Mevcut sinema niçin üst kata alınıyor? Sinemanın yerine ne yapılacaksa, onun üst kata yapılması daha mantıklı değil mi?

Emek Sineması'nı temelinden pasta gibi kesip üst kata almak, yenisini yapmaktan çok daha pahalı. Çok milyon dolar! Para aşkıyla yanıp tutşan rantçı bu konuya beş kuruş ayırmayı düşünmez. Kaç milyon dolar kazandıracak ki üst kattaki sinema?

SES TİYATROSUNU AKLINDA GEÇİRENİ VURURUM

"Sıra Ses Tiyatrosu'nda mı?" diye düşünenler var. Kitap imzaladığım izleyiciler endişeli gözlerle bunu soruyorlar.
Galatasaray Lisesi'nin kapısına dikilmiş Tevfik Fikret gibi, bıyık altından gülümseyerek huzur veriyorum onlara:
"Bunu aklından geçireni vururum. Ben Çarşambalıyım!"