BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,07
ALTIN 2.474,75
HABER /  GÜNCEL

Çözüm sürecinde şehit cenazesi gelmedi

Karadeniz'e giden Akil İnsanlar heyeti halkla buluştu. Heyette yer alan Yıldıray Oğur vatandaşı ikna için 'şehit örneği' verdi.

Abone ol

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti Sekreteri Fatma Benli, çatışmanın sadece ayrışmayı getirdiğini, Türkiye'nin bunu hak etmediğini belirterek, "Madem güçlü bir ülkeyiz, hep beraber çabalayarak bunu çözmek zorundayız" dedi.

Çalışmalarına Düzce'den başlayan Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, bir otelde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

ÇOK ACI TECRÜBELER YAŞADIK

Üye Oral Çalışlar da Türkiye'nin çok acı tecrübeler yaşadığını söyledi. Çalışlar, kan kaybeden, yoksullaşan ve darbelerle zedelenen Türkiye'nin, yavaş yavaş kendine gelen ve dünya çapında ayakları üzerinde durabilen, kendi demokrasisini yaratabilme tecrübesi içerisine giren yeni bir tarihsel döneme girdiğini kaydetti.

Çalışlar, "Ben yeni dönemde gerçekten bu işi çözmek ve Türkiye'yi uluslararası çapta etkili bir ülke haline getirmek isteyen siyasi bir iradeyi son derece doğru görüyorum. Buna destek vermek gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

ŞEHİT CENAZESİ GELMİYOR

Üye Yıldıray Oğur ise Düzce'de farklı kültürlerin kimliklerini koruyarak, bir arada huzur içinde yaşadığını vurguladı.

Bunun müthiş bir zenginlik olduğunu aktaran Oğur, "Tam da çözüm sürecinin amacı bu. Düzce çok güzel bir örnek. Süreç sonunda Düzce'deki gibi barış toplumu ortaya çıkacak. Bu durumun buradan başlamamız açısından önemli bir mesaj olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Oğur, Türkiye'de 81 gündür hiçbir gencin ölmediğini belirterek, "Çözüm süreci içerisinde şehit cenazesi gelmedi. Bence üzerine titrememiz gereken şey bu" dedi.