BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.434,93
HABER /  SPOR

Fenerliyi kıl edecek sonuç!

1 milyon kişiye hangi takımı tutuyorsunuz diye soruldu. Çıkan sonuç en çok taraftarı olan takımı belirledi. Fenerliler sonuca kıl olacak.

Abone ol

Türkiye'de futbol sohbetlerinin değişmez konularından biri de "En çok taraftar kimin?" polemiğidir. Genelde bu tartışmalar Galatasaray ve Fenerbahçe arasında olur. Genel kanıya göre de en çok taraftar Fenerbahçe'nindir. Anketler zaman zaman bu kanıyı doğrulasa da bazen de bunun tersini söyler. Bu kez yine öyle oldu.

Bilyoner.com’un Türkiye’nin 81 ilinde 1 milyon kişiyle yaptığı araştırmaya göre, 51 ilde Galatasaray, 29 ilde Fenerbahçe, 1 ilde ise Trabzonspor taraftarı çoğunlukta.

5 büyük ilden İstanbul ve Ankara’da en çok taraftarı olan takım Fenerbahçe iken; İzmir, Bursa ve Adana’da ise Galatasaray taraftarı çoğunlukta.

Türkiye genelinde ise taraftarların %35’i Galatasaray, %33’ü Fenerbahçe, %20’si de Beşiktaş taraftarı. Trabzonspor taraftarları ise % 4'lük bir kesimi kapsıyor.

İstanbul: %36 FB - %34 GS - %21 BJK
Ankara: %34 FB - %33 GS - %22 BJK
İzmir: %37 GS - %32 FB - %18 BJK
Bursa: %34 GS - %28 FB - %20 BJK
Adana: %39 GS - %24 FB - %20 BJK

TRABZON'DA TRABZONSPOR

Trabzon’daki Trabzonspor taraftarı oranının %72 olduğunu ortaya koyan araştırmada, 4 büyük takım dışında araştırma sonuçlarında yer alabilen takımlar ise Diyarbakırspor, Eskişehirspor, Malatyaspor ve Sivasspor oldu.


5 BÜYÜK İLDEN İKİSİNDE FENERBAHÇE ÖNDE

5 büyük ilden İstanbul ve Ankara’da Fenerbahçe taraftarı çoğunluktayken; İzmir, Bursa ve Adana’da Galatasaray taraftarı sayısının daha fazla olduğu görülüyor:

BEŞİKTAŞ BALIKESİR'DE BİRİNCİ

81 ilin büyük çoğunluğunda, birincilliğin GS ve FB arasında el değiştirdiği, BJK’nin üçüncü sıradaki yerinin ise birkaç il dışında değişmediği görülüyor. Türkiye genelinde hiçbir ilde “En çok taraftarı olan 1. veya 2. kulüp” unvanını ele geçiremeyen Kara Kartal taraftarının en çok olduğu il ise %25’le Balıkesir.

EN FANATİK İLLER

Bilyoner.com’un araştırması, taraftarların kendi şehirlerinin takımlarına olan ilgisini ortaya koyarak en fanatik illeri de belirledi. 4 büyük takım dışında, araştırma sonuçlarında yer alabilen takımlar Diyarbakırspor, Eskişehirspor, Malatyaspor ve Sivasspor oldu.

Diyarbakır’da GS ve FB’nin ardından en çok taraftarı olan üçüncü takım %17’yle bu yıl tekrar Turkcell Süper Lig’e yükselen Diyarbakırspor olurken, Eskişehir’de Eskişehirspor %27’yle Galatasaray’ın ardından ikinci sırada yer aldı.

Uzun yıllardır Süper Lig hasreti çeken Malatya’da ise Malatyaspor yüzde 23’le GS ve FB’nin ardından en çok taraftarı olan takım olarak dikkat çekti. Sivas da en fanatik illerden biri olarak araştırmadaki yerini aldı. Sivas’taki taraftar dağılımı şöyle şekillendi: %29 FB - %28 GS - %26 Sivasspor.

İŞTE TÜRKİYE'NİN TARAFTAR HARİTASI