BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Fenerin ödülü geri alınsın!

TBMM Başkanlığı tarafından Deniz Feneri Derneği’ne verilen ‘üstün hizmet ödülü’nün geri alınması istendi.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, Katip Üye ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile TBMM İdare Amiri ve CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük dün Meclis Başkanlığı’na resmi bir yazı ile başvurarak, Deniz Feneri Derneğine verilen üstün hizmet ödülünün geriye alınmasını istediler.

HİZMET DEĞİL SÖMÜRÜ

CHP’li üç isim ortak dilekçesinde TBMM Üstün Hizmet Ödülünün, sınırlı sayıda kişi ve kuruma Meclis Başkanlık Divanı Kararı ile verildiği anımsattılar ve çok özel bir ödül olduğunun altını çizdiler. Dilekçede “Bu yıl üstün hizmet ödülü verilen kişi ve kurumlar arasında 2007 yılında Türkiye'de kurulan Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de var. Meydana gelişmeler sonrasında; halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunmadığı, tam tersi yönetimde bulunanların kendi kişisel çıkarları için halkın masum duygularını sömürdüğü anlaşılan Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine verilen bu özel ödülün, TBMM Başkanlık Divanınca geri alınması yönünde karar alınması için gereğini arz ederiz” görüşüne yer verildi.


CHP Mersin Milletvekili Ali Riza Öztürk de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemi ile Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde Başbakan Erdoğan’ın Federal Almanya Büyükelçisi ile Deniz Feneri olayını görüşüp görüşmediğini sordu. Öztürk önergesinde “2007 sonhabarında Federal Almanya’nın Ankara Büyükelçisi ile Deniz Feneri soruşturması ile ilgili ne görüştünüz? Bu görüşmeyi yapmaya neden ihtiyaç duydunuz? Büyükelçiye ‘Soruşturma neden bu kadar uzun sürüyor?’ diye sordunuz mu? Dönemin Adalet Bakanı soruşturma ile ilgili Almanya Elçisi ile görüşme yapmış mıdır?” sorularına yanıt istedi.