BIST 10.657
DOLAR 32,11
EURO 34,90
ALTIN 2.429,45
HABER /  SPOR

Fenerde hedef 5te 5

Fener'in yıldızı Kutluay, Euroleague'de bir üst tura çıkma şanslarının devem ettiğini belirterek "hedef 5'te 5" dedi.

Abone ol

Fenerbahçe Ülker'in tecrübeli oyuncusu İbrahim Kutluay, Euroleague'de kalan 5 maçı kazanıp bir üst tura çıkmak istediklerini söyledi.

 

İbrahim, sezon başında Euroleague C Grubu’ndaki ilk 3 hedefi hatırlatılıp, şu anki durumun bir düş kırıklığı yaratıp yaratmadığı yönündeki soruya, ''Beklentilerimiz bu yönde değildi. Çok yeni bir ekibiz. Herkes Avrupa'da büyük takımlarda oynasa da sonuçta Euroleage'de takım halinde aynı şeyleri düşünmek çok önemli. Hedefimiz grupta ilk 3'tü ama şimdi ilk 5'e girebilmek. İlk 16'ya kalabilirsek önümüzdeki dönemde daha iyi işler yapabileceğimize inanıyoruz'' diye cevap verdi.

 

Gruptaki 9 maçının 2'sini kazanıp 7 mağlubiyet alan sarı-lacivertliler, sondan 2. sırada bulunuyor.

 

''SEZON BAŞI TAKIM OLMA YOLUNDA FAZLA ADIM ATAMADIK''

Sezona sıkıntılı girdiklerini, bu nedenle sezon başında takım olma yolunda fazla mesafe alamadıklarını belirten İbrahim Kutluay, BEKO Basketbol Ligi'nde gayet iyi gittiklerini ancak, Euroleague’de istedikleri durumda olmadıklarını ifade etti.

 

Takımlarında kariyerli oyuncuların bulunduğunu fakat, sezon başında geç biraraya geldiklerini anlatan İbrahim, ''Çok geç biraraya geldik. Çeşitli sakatlıklardan dolayı birarada fazla antrenman şansımız olmadı. Euroleague'de ilk iki maçımızı kaybedince moral motivasyon seviyemiz çok yükseklere çıkamadı. İlk iki maçı kazanabilseydik çok daha farklı yerlerde olabilirdik. Takım olma yolunda fazla adım atamadık. Daha yeni yeni bu konuda adımlar atabiliyoruz. Euroleague'de çok zor ve kritik maçları da kaybettik. Şansımız hala devam ediyor. Zor maçlar bizi bekliyor. Yeni yılla beraber çok farklı olacağına inanıyoruz'' dedi.

 

Öte yandan İbrahim, Fenerbahçe futbol takımıyla ilgili yaptığı değerlendirmede de takımın başarılı bir dönem geçirdiğini, camianın inanması durumunda 3 kulvarda da başarılı sonuçlar alınabileceğini ifade etti.