BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SAĞLIK

Çocuklarınız karın tadını çıkarsın

Çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesi için karda oynamalarında yarar olduğu belirtildi.

Abone ol

Aşırı koruyucu anne-babanın hasta olur endişesi ile çocuklarını adeta “cam fanus” içinde yaşattıklarını ifade eden Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, bunun çocukların sağlığı açısından olumsuz etkileri olabileceğini, bağışıklık sistemlerinin gelişmesi için doğal ortamda bulunmaları gerektiğini söyledi.

Bazı annelerin çocuklarını hasta olabileceklerini düşünerek doğal ortamlardan uzak tutmaya çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Şükrü Küçüködük, şunları kaydetti:
“Çocukların sağlıklı gelişimleri için, bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için doğal ortamda bulunmaları gerekir. Kış aylarında da çocukların rüzgarlı olmayan havalarda karda oynamalarında bağışıklık sisteminin güçlenmesi açısından yarar var.”

Prof. Dr. Küçüködük, aşırı korumacılığın çocuklara yarardan çok zarar getirebileceğini dikkat çekti.

Kış aylarında çocukların dışarı çıkarırken vücut direncinin korunabilmesi için vücut ısısının korunması gerektiğini anımsatan Prof. Dr. Küçüködük, soğuk havalarda çocukların ince ince, kat kat giydirilmelerinin (soğan modeli) vücut ısılarını daha iyi koruyacağını bildirdi.