BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.476,72
HABER /  SPOR

Fenerbahçenin şakası yok

Futbol Federasyonu ve hakem Selçuk Dereli'ye adeta savaş açan Fenerbahçe, ligden çekilecek mi?

Abone ol

Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, ligden çekilme konusunun yarın netleşeceğini söyledi.

Beşiktaş maçının ardından Futbol Federasyonu ve hakem Selçuk Dereli'ye adeta savaş açan Fenerbahçe'de Asbaşkan Şekip Mosturoğlu bir basın toplantısı yaptı, son gelişmelere açıklık getirdi.

Maç sırasında Şeref Tribünü'nün altında bulunanlardan sataşmalar olduğunu, ancak küfür bulunmadığını açıklayan sarı-lacivertli yönetici, otoparkta Ricardinho ile Aurelio arasında geçen olayı kişisel bir vaka olarak değerlendirdi. Tartışmanın başlangıcının Ricardinho'nun ırkçı söyleminden kaynaklandığını ifade eden Şekip Mosturoğlu, "Beşiktaşlı futbolcu, kendilerine ait koridordan gitmesi gerekirken otoparkta bulunarak Aurelio'yu tahrik etmiştir. Bu durum da manidardır" yorumunu yaptı.

'100 bin faks geldi'

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a yüklenmeye devam eden Mosturoğlu, "Gözlemcisi 5.5 puan veren Selçuk Dereli'ye şefkatle sarılınması bizi üzmüştür. Bir yıllık çabamız ve yatırımımız Dereli'nin kasıtlı olan yönetimi sayesinde heba olmuştur. Federasyon'un genel kurula gitmesini sadece biz istemiyoruz. Futbol ailesi istiyor. 106 delege genel kurul istiyor" yorumunu yaptı.

Ligden çekilmeleri konusunda 100 bin faks geldiğine de vurgu yapan Fenerbahçe Asbaşkanı, "Bu sayı çok ciddidir. Bu talebe sessiz kalamayız. Kararı vermek bizim değil, genel kurulun görevi. Tüzüğümüz var. Değerlendirme mali kurulda mı, yoksa olağanüstü genel kurulda mı yapılacak, bunun değerlendirmesini yapıyoruz. Bunu pazartesi (yarın) karara bağlayacağız" dedi.

Kupa artık gençlerin

Mosturoğlu, Fortis Türkiye Kupası'nda gelecek sezon uygulayacakları sistemi de şöyle açıkladı: "Kupaya, genç oyuncuların rezerve edileceği bir organizasyon olarak bakacağız. A takımımız, ligde ve kupada temsil edilmeyen takımlarla özel maçlar yapacak. Kupada ise gençlerle oynayacağız."

Kaynak: Milliyet