BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

DİSKten mitinge destek

Türkiye'de bütün gözler Çağlayan'da düzenlenecek mitinge çevrilirken, DİSK Cumhuriyet mitingine katılacağını açıkladı

Abone ol

Bugün Çağlayan Meydanı'nda düzenlenecek mitinge, Türkiye'nin dört bir yanından 500'ün üzerinde kuruluş ve derneğin destek verdiği açıklandı. DİSK Genel Başkanı Çelebi, "Mitingin yaklaşımı bizimle örtüşüyor" dedi

Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen cumhuriyet mitingi ardından gözlerin çevrildiği İstanbul mitinginin hazırlıkları tamamlandı. Bugün Çağlayan Meydanı'nda düzenlenecek mitinge, Türkiye'nin dört bir yanından 500'ün üzerinde kuruluş ve derneğin destek verdiği açıklandı.

"Cumhuriyet için Çağlayan" mitingi bugün saat 14.00'te başlayacak. Miting sırasında düzenleme komitesinde yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkân Saylan, Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Prof. Dr. Necla Arat ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter birer konuşma yapacak.

Bulutsuzluk Özlemi ve Edip Akbayram'ın da aralarında bulunduğu bazı müzik grupları ve sanatçıların da destek vereceği mitingde, Ayten Alpman "Memleketim" şarkısını söyleyecek. Rutkay Aziz, Nâzım Hikmet'ten bir şiir, Halit Ergenç de Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyacak.

Düzenleme Komitesi üyesi Saylan, bu mitingle Türkiye'nin sahipsiz olmadığını göstereceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Çağdaş laik bir Türkiye olmalıyız. Çağdaş insanlar el ele verecek. İnsanlar her zaman için demokratik tepkilerini göstermekten korkmayacaklar ve üstümüzdeki 12 Eylül ölü toprağı kalkacak diye düşünüyorum. Amerika'dan, Almanya'dan, Edirne'den Van'a, Kars'tan Adana'ya kadar katılım olacak. 'Çankaya laiktir, laik kalacak!' En baş sözümüz bu."

3500 polis geliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, 1 Mayıs için alınacak önlemler kapsamında, 50'den fazla şehirden 3 bin 500 kişilik takviye polis kuvvetini İstanbul'a gönderecek. Çevik Kuvvet timleri uçakla getirilirken, 20'ye yakın panzer takviyesi yapılacak. 1 Mayıs Platformunu'nun Taksim ısrarı, güvenlik birimlerinde "provokatif eylemler" beklentisine neden oldu.