BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Fenerbahçe ligi kaçıncı sırada bitirecek? Rıdvan Dilmen'den bomba iddia

Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 2-1 yendiği maçı değerlendiren Rıdvan Dilmen, sarı-lacivertli takımın sezonu 5 ile 7 arasında bitirebileceğini iddia etti.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’in 26’ncı haftasında Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor’u 2-1 mağlup etti. Yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Sivasspor maçını değerlendirdi. Dilmen, Fenerbahçe'nin kazanmasına rağmen telaşlı bir görüntü sergilediğini belirtirken sarı-lacivertli takımın ligi kaçıncı sırada bitireceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Rıdvan Dilmen'in NTV'deki yorumları şöyle: 
"Bize bir şey olmaz', en tehlikeli düşüncedir. 'Biz düşmeyiz' mesela. Rıdvan Dilmen 5. haftada der ki, 'Kırmızı kar yağar, Fenerbahçe düşmez'. Ama 26. haftada yine aynı pozisyonda, aynı oyunla maça çıkarsın. Fenerbahçe'de öyle bir telaş var ki, sanki bu takım çok çaylak bir takım. Stres, çalışmazsan olur. Bu kadar çaylak oyuncu gibi oynamak, Fenerbahçe gibi 100 yılı aşkın süren bir çınarın formasına yakışmıyor.

'Fenerbahçe'ye yakışmayacak bir telaş'
Isla, Skrtel ve Sadık... Ayakları hiç iyi değil. Kaleci Harun'un da değil. Dolayısıyla onun önünde oynayan oyunculara bakınca bir tek alıp, gidecek tek Tolgay var. Mehmet Topal da, Tolgay'ın yanında pozisyonunu kaybetti. Zajc da kayboldu. Bu maç dahil 9 hafta kaldı. Seçimden sonra Ankaragücü ve Galatasaray maçları var. Bunun getirdiği psikolojik şartlar, Fenerbahçe'ye yakışmayacak bir telaş getirdi.

'Fenerbahçe öldü öldü dirildi'
Dirar ve Valbuena'nın yokluğundan bahsedersek, planlamanın ne kadar yanlış olduğunu görebiliriz. Fenerbahçe'nin sakin oyuncuya ihtiyacı var. Neustadter yumuşak bir oyuncu diye eleştiriyordum ama sakin ve topu iyi oynayabilen bir oyuncu. Fenerbahçe öldü öldü dirildi. Mehmet Ekici, Fenerbahçe'ye can verdi. Sivasspor, büyük maçlarda çok iyi oynamıştı, tesadüf olmadığını gösterdi. Aslında en verimli maçlarından birini bugün oynadı.

'Müthiş bir tecrübe ortaya çıktı'
Sivasspor'un attığı golden sonra ilk atakta golün gelmesi maçın krılma noktası oldu. 3-4 dakika dayanabilseydi Sivasspor, farklı olurdu. Fenerbahçe, taraftarları tarafından yuhalanırken golü attı. Müthiş bir tecrübe ortaya çıktı. Soldado... Büyük golcüler, yakın direğe vururlar. Uzak direği gösterip yakın direğe vurdu. O gol gelmese taraftarların protestosu oyuncuları çok olumsuz etkileyecekti.

'Ersun hocanın sağlığından korkuyorum'
Ersun Yanal, acilen Dirar'ı arayıp ne olursun iyileş, sen yokken kanadı mahvettiler demeli. Fenerbahçe, evinde oynadığı son iki maçta direğin içinden döndü. Hem Rize, hem Sivas maçında aynısı oldu. Fenerbahçe, bu 2 maçta 2 puan alacakken 6 puan aldı. Sivasspor, bir puana üzülecekken şimdi başka şeylerden bahsetmek zorunda kalacak. Ersun hocanın sağlığından korkuyorum. Kolay bir şey değil. Hocanın ikinci golden sonra verdiği tepki beni ürküttü.

'Fenerbahçe ligi 5. ya da 7. bitirir'
Bu taraftar, bu takımı tutmak istiyor. Ali Koç, Mehmet Ekici hiç kimse bu başarı benim başarım demesin. Taraftar, bugün ilk kez isyan etmek üzereydi. Sivasspor, İstanbul'a 3 puan almak için gelmiş. Kendi lehine olan taç atışında bile koşa koşa kullanıyorlardı. Gerçekten 1 puana üzüleceklerdi, mağlup oldular. Benim Fenerbahçe'den ikinci yarı puan beklentim 29-32 arasıydı. Hala öyle. Fenerbahçe, ilk yarının sonunda verdiğim iddiayı gerçekleştirebilir. Fenerbahçe, 5 ile 7 yada arasında ligi bitirebilir.

'Yanlış bir transfer politikası oldu'
Bu takım, geçen sezonu 2. bitirdi. 2-3 nokta takviye ile geçen seneki takım şampiyonluğa oynayabilirdi. Yanlış bir transfer politikası oldu. Fenerbahçe'nin iki tane forvete ve sol kanata oyuncu alması lazım. İyi futbol, iyi futbolcu ile oynanır. Baskıyı, bu kulübü kaldıracak oyuncular lazım. Açıkçası Harun, büyük takım futbolcusu değil şu an. Büyük takım oyuncusu farklıdır."