BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Fenerbahçe krizi donduruldu

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı, Ankara'da başladı. Birlik, soruna ara çözüm buldu.

Abone ol

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı, Ankara'da başladı. Birliğin Balgat'ta bulunan genel merkez binasında yapılan ve Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın başkanlığındaki toplantıya, Fenerbahçe dışındaki tüm kulüpler katılırken, Beşiktaş ve Sakaryaspor temsilci düzeyinde toplantıya dahil oldu. Kulüpler Birliği'ne yakın kaynaklar, 7 Aralık 2005 tarihinde birlik başkanlığına seçilen ve 1 yıldır bu görevi sürdüren Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın, genel kurulda yeniden başkanlığa aday olacağını ve bu görevi 1 yıl daha sürdüreceğini kaydettiler.

Canaydın'ın aday olmaması durumunda ise Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar veya Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'ın isimlerinin ağırlık kazanacağı ve yeni dönemde bu 2 başkandan birinin görevi devralacağı bildirildi. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kemal Ünsal, birliğin genel kurulunu izlemek üzere federasyon adına denetçi olarak genel kurula katıldı.

GÜNDEMİN EN ÖNEMLİ MADDESİ FENERBAHÇE
Kulüpler Birliği Genel Kurulu'nda, başkanlık seçiminin dışında süper lig takımlarının temsilcileri, Fenerbahçe'nin durumunu da görüşecek. 2002 yılında yapılan medeni kanun değişikliğine göre kurucu üyeliğin ve yedek üyeliğin kaldırılmasıyla tüm takımların üye statüsünde birliği oluşturduklarını belirten kaynaklar, Fenerbahçe'nin medeni kanunun 101. maddesine göre ihraç edilmesi halinde üyeliğe geri alınamayacağını, dolayısıyla son 1.5 yıldır birliğin toplantılarına katılmayan sarı-lacivertli kulübün birlik üyeliğinin yine dondurulacağı yönünde karar alınacağını belirttiler.

Medeni kanunun ''Yılda 2 kez mütevelli heyeti toplantısına katılmayan veya 2 kez üst üste birlik aidatını ödemeyen kulüpler birlikten ihraç edilir'' şeklindeki 101. maddesi gereğince Fenerbahçe'nin birlikten ihraç edilmesi gerektiğini dile getiren kaynaklar, bu maddelere rağmen sarı-lacivertli takımın birlikten ihraç edilmeyeceğini kaydettiler. Bu arada, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, toplantıdan önce verdiği demeçte, Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu ve birlikten atılmasının söz konusu olmadığını söyledi.