BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.506,32
HABER /  SPOR

Fenerbahçe kendini buldu

Turkcell Süper Ligi lideri Fenerbahçe kendi seyircisinin önünde Konyaspor'u net bir skorla geçerek taraftarını sevindirdi

Abone ol

Lider Fenerbahçe, zorlu Konyaspor maçını ikinci yarıdaki etkili futboyla aşarak zirvedeki yerini perçinledi. Sarı-Lacivertli ekip golleri ilk yarının son dakikasında ve ikinci yarının hemen başlarındaki baskılı futboluyla buldu.

Lider Fenerbahçe, Konyaspor galibiyetiyle puanını 48'e çıkartarak, puan farkını açmak için büyük avantaj yakaladı.

MAÇ SONUCU: FENERBAHÇE: 3-0 :KONYASPOR

MAÇ BAŞLADI

Zorlu karşılaşma Fenerbahçeli futbolcuların vuruşu ile başladı

3. dakika. Mücadelede ilk dakikalar orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor. Fenerbahçe kendi yarı sahasında hazırlık paslarıyla Konyaspor kalesine gitme çabasında. Yeşil-Beyazlı ekip bu ana kadar Fenerbahçe'ye oyun kurabileceği geniş alan bırakmadı.

5. dakika. Fenerbahçe, Konya kalesinde Alex ile etkili oldu. Yeşil-Beyazlı ekip savunmasından çıkarkan Da Silva ile top kaybı yaptı. Alex sağ kanattan kaptığı topla süratle rakip ceza sahasına sokuldu. Yıldız futbolcunun ceza sahasına girmeden yerden yaptığı sert vuruşu savunma ayak koyarak çıkarttı.
8. dakika. Karşılaşmada tempo bu bölümlerde düşük. Fenerbahçe rakibi karşısında istediği futbolu ortaya koyabilmiş değil. Konyaspor açık bir futbol sergiliyor.

 9. dakika. Maçtaki ilk etkili atak Konyaspor'dan gelişti. Yeşil-Beyazlı ekibin atağında kimsenin beklemediği bir anda sol kanatta Da Silva çok uzaklardan kaleye füze gibi bir şut gönderdi. Üst direğin altından ağlara giden topu kaleci Serdar son anda tokatlayarak kornere çeldi.

10. dakika. Konyaspor 2. kez Fenerbahçe kalesini El Saka ile yokladı. Köşe atışından gelen topu ceza sahasının dışında önünde bulan El Saka yerden bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak yan direği sıyırıp auta çıktı.

12. dakika. Kadıköy'deki zorlu maçta 0-0'lık eşitlik devam ediyor. Bu bölümlerde Konyaspor, Fenerbahçe karşısında etkili bir futbol ortaya koyuyor.

15. dakika. Fenerbahçe atağında ceza sahası önünde topla buluşan Alex, El Saka'nın arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem tehlikeli bir noktadan frikik atışını Sarı-Lacivertli ekibe verdi. Atışı Kezman kullandı. Barajdan seken top kalenin üzerinden kornere çıktı.

18. dakika. Maçta tempo vasatı aşmış değil. Fenerbahçe topla daha çok oynayan taraf. Konyaspor oyunun kontrolünü elinden bırakmış değil.  Yeşil-Beyazlı ekip sahasında çok adamla kapanıp ani çıkışlarda rakip kalede tehlikeli pozisyonlar yakalama istediğinde.

 20. dakika. Fenerbahçe bu anda gole çok yaklaştı. Orta sahadan ani gelişen atakta Alex meşin yuvarlağı Kezman'a bıraktı. Kezman topu tekrar Alex'e oynadı. Brezilyalı yıldızın ceza sahasına hareketlenen Tuncay'a aktardığı top bu oyuncunun ayağından sekerek tekrar Alex'in önünde kaldı.

Alex, ceza sahasında topu kaleci Özden'den kurtarıp altıpas içinde sol çarprazdan şutunu attı. Ağlara giden topu çizgi üzerinden savunma ayak koyarak çekti. Yön değiştiren top direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Konya savunmasının uzaklaştıramadığı meşin yuvarlak ceza sahası dışında Appiah'ın önüne geldi. Bu futbolcunun şutu altıpas üzerindeki Kezman'ın ayaklarında kaldı. Sırp golcünün şutunu Ömer gol çizgisi üzerinden çıkarttı.

Fenerbahçe ayın dakika içinde üst üste inanılmaz pozisyonlardan gol çıkartamadı.

25. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Konyaspor yarı sahasına Kezman ile hızlı geçti. Serkan'ın uzun pasıyla rakip ceza sahasına giren golcü futbolcu sıfıra kadar inip yerden ortasını yaptı. Sarı-Lacivertli ekip rakip ceza sahası içinde çoğalamayınca Appiah'ın önünden savunma tehlikeyi rahatlıkla uzaklaştırmayı başardı.

30. dakika. Kadıköy'de gol yok. 0-0 eşitlik devam ediyor. Konyaspor, Fenerbahçe karşısında etkili ve kontrollü futbolunu sürdürüyor. Sarı-Lacivertli ekip bu dakikada Edu ile Konya kalesini yokladı. Orta sahadan aldığı topla rakip kaleye sokulan Edu, uzaktan şut denedi. Meşin yuvarlak kaleci Özden'in kontrolünde yandan auta gitti.

33. dakika. Konyaspor, bu dakikada Fenerbahçe kalesine Muhammed ile çok etkili geldi. Sağ kanattan Ümit Özat'ı oyundan düşüren Muhammed, ceza sahasına girdiği anda sıfırdan ortasını yaptı. Ön direkte Tayfun'un önünde savunma son anda ayak koyarak topu kornere çeldi.

36. dakika. Maçın ilk yarısında son bölümlere doğru giriliyor. Fenerbahçe taraftarını memnun edecek bir futbolu bu ana  kadar sahaya koyabilmiş değil.

37. dakika. Fenerbahçe, Konya kalesini bu anda Tuncay Şanlı ile yokladı. Sol kanattan Alex ile başlayan atakta Brezilyalı yıldız meşin yuvarlağı ceza yayı önündeki Tuncay'a bıraktı. Bu futbolcu önünü boşaltıktan sonra kaleyi yokladı. Vuruş kötü olunca top kalenin farklı şekilde yanından auta çıktı.

40. dakika. Konyaspor sol kanattan geliştirdiği atakta Fenerbahçe kalesinde etkili oldu. Da Silva'nın ceza sahasına yaptığı sert ortayı Lugano Tayfun'un önünden son anda uzaklaştırdı.

41. dakika. Fenerbahçe, bu dakikada gole Appiah ile çok yaklaştı. Tuncay'ın yarı sahasından alıp süratle rakip yarı sahaya taşıdığı top sağ kanattan Alex'in ayağına geldi. Brezilyalı yıldız ceza sahasına şık çalımlarla girdikten sonra arka direğe ortasını yaptı.

Appiah, boş pozisyonda yükselip kafayı vurdu. Kaleci Özden direğin dibinden ağlara giden topu harika uzanarak kornere çelmeyi başardı.

42. dakika. Fenerbahçe'de rakibine sert giren Deniz sarı kart gördü.

44.dakika. Bu dakikada Fenerbahçe atağında ceza sahası çizgisi üzerinde Alex, Kezman'ın ara pasıyla kaleye yöneldi. Konya savunmasında Eren kontrolsüz bir şekilde Brezilyalı yıldızı indirdi. Hakem bu krıtik pozisyonda devam kararı verdi.

 45. dakika. Fenerbahçe golü Aurelio ile buldu. Sağ kanattan Alex'in kullandığı köşe atışında kaleci Özden boşa çıktı. Lugano'dan seken top altıpasü üzerine indi. Aurelio havadan gelen topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak Özden'in boşalltığı kaleye Fenerbahçe golü olarak gitti.

Fenerbahçe, Aurelio'nun bu golüyle Konyaspor karşısında 1-0 öne geçti.

Maçın ilk yarısında başka gol olmadı. Fenerbahçe, Aurelio'nun son dakikada attığı golle, ilk 45 dakikayı Konyaspor karşısında 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

46. dakika.
Konyaspor, ikinci yarıya Neca ile başladı. Saha kenarına alınan isim Muhammed oldu.

İkinci yarının hemen başında Fenerbahçe, Konyaspor kalesini Appiah ile yokladı. Sağ kanattan rakip kaleye Alex'in pasıyla sokulan Ganalı yıldız sert bir şut çıkarttı. Bu şutta meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

 49. dakika. Fenerbahçe'de Aurelio hakeme itirazdan sarı kartı gördü. Bu dakikada Konyaspor atağı sağ kanattan etkili gelişti. Eren, Ümit Özat'tan sıyrıldığı anda bu futbolcunun müdahelesiyle yerde kaldı. Kullanılan serbest ataşta Neca kaleyi yokladı. Yerden giden topu kaleci Serdar kapanarak kontrol etti.

 51. dakika. Fenerbahçe 2. gole Tuncay ile çok yaklaştı. İlk pozisyonda ceza sahasının dışından kaleyi yoklayan Tuncay'ın şutunu Özden güçlükle çeldi. Ceza sahasında boşta kalan topu Alex takip edip kaptı. Brezilyalı futbolcunun sol kanada açılan topu alıp yaptığı ortaya Kezman kafayı vuramadı. Appiah'ın ayağına gelen top Tuncay'ın önüne oynandı. Ceza sahasının hemen önünden Tuncay uygun durumda meşin yuvarlağı kötü bir şutla üstten auta attı.

55. dakika. Fenerbahçe 2. golü Kezman ile buldu. Sağ kanattan Alex'in kullandığı köşe atışında meşin yuvarlak kafalardan sekerek arka direkte bekleyen Kezman'ın önüne düştü. Sırp golcü altıpas içinden topu boş kaleye bırakarak uzun bir aradan sonra rakip fileleri sarstı.

Fenerbahçe, Kezman'ın golüyle Konyaspor karşısında 2-0 üstün duruma geçti.

56. dakika. Kezman golü attıktan sonra formasını suratını kapattığı için sarı kartı gördü.

 60.dakika. Fenerbahçe 3. golü Alex ile buldu. Hızlı gelişen atakta Appiah'ın pasıyla rakip ceza sahası önünde buluşan Tuncay, topu pasıyla Ümit Özat'ı ceza sahasınad topla buluşturdu. Özat'ın ön direğe yerden çıkarttın topu Alex sağ ayağının dışıyla meşin yuvarlağı kaleci Özden'in bacakları arasında Konyaspor ağlarına bıraktı.

Alex'in golüyle Fenerbahçe, Konyaspor karşısında 3-0'lık üstünlüğü yakaladı.

 61. dakika. Konyaspor'da Eren yerini Brezilyalı Eder'e bırakı.

65. dakika. Fenerbahçe ikinci yarıda üst üste bulduğu 2 golle Konyaspor karşısında skoru bir anda 3-0'a getirdi. Konyaspor, bu dakikada Neca ile Fenerbahçe kalesinde gole yaklaştı. Sol kanattan Serkan'ı şık bir çalımla oyundan düşüren Portekizli golcü, yerden sert vurdu. Kaleci Serdar ön direkte topu ayaklarıyla çıkarttı.

66. dakika. Konyaspor köşe atışı kullanacağı sırada ceza sahası içinde itişen Fenerbahçe'den Lugano ve Konyaspor'dan El Saka sarı kart gördü.

67. dakika. Konyaspor bir kez daha gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen topa Tayfun altıpas üzerinden yükselip kafayı vurdu. Kaleci Serdar harika bir refleks ile topu çelmeyi başardı.

73. dakika. Konyaspor'da Ömer itirazdan sarı kart gördü.

74. dakika. Konyaspor'da Mustafa yerine Cedric'e bıraktı.

75. dakika. Fenerbahçe'de Deniz yerini Mehmet Yozgatlı'ya bıraktı.

78.dakika. Fenerbahçe, skoru 3-0'a getirdikten sonra savunma güvenliğini ön plana aldı. Konyaspor'da gol bulabilmek için tüm kozlarını oynadı. Yeşil-Beyazlı ekip bulduğu net fırsatlarda da kaleci Serdar'ı geçemedi.

79. dakika. Konyaspor sol kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza sahasının çarprazından yapılan atışta Fenerbahçe kale sahasına inen topa kaleci Serdar müdahele edemedi. Sert ve etkili gelen ortaya kimse dokunamadı.Meşin yuvarlak kaleyi pralel geçerek auta çıktı.

81. dakika. Maçta son bölümlere girildi. Fenerbahçe, Konyaspor karşısında son dakikalara rahat girdi. Bu anda Fenerbahçe 4. gole Kezman ile yaklaştı. Ani gelişen atakta rakip ceza sahası önünde topla buluşan golcü futbolcu yerden sert bir şut çıkarttı. Kaleci Özden, direğin dibinden ağlara doğru giden meşin yuvarlağı son anda tokatlayarak kornere çeldi.

82. dakika. Fenerbahçe 4. gole bir kez daha çok yaklaştı. Appiah'ın sağ kanattan şık çalımlarla getirdiği top ceza sahasının hemen dışında Tuncay'ın önünde kaldı. Tuncay'ın bomboş pozisyonda yerden plasesini kaleci Özden köşeye uzanarak kontrol etti. Fenerbahçe adına net bir gol fırsatı kaçtı.

84. dakika. Konyaspor atağında Edu rakibiyle mücadelede ayağını fazla kaldırdı. Hakem ceza sahası içindeki bu pozisyonda çift vuruşu Konyaspor'a verdi.

85. dakika. Fenerbahçe'de sakatlık yaşayan Appiah yerini Tümer'e bıraktı.

86. dakika. Konyaspor çift vuruşu kullandı. Neca'nın sert şutunda top kalenin az farkla yanından auta çıktı.

87. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan etkili gelişti. Kezman, ceza sahasına girdiği kaleci Özden'le karşı karşıya pozisyonda vuruşu yapmak yerine çarprazdan topu gerideki Tuncay'a çıkartmak istedi. El Saka'ya çarpan topu Konya savunması uzaklaştırdı.

88. dakika. Saraçoğlu'nda Fenerbahçe'nin Konyaspor karşısında 3-0'lık üstünlüğü devam ediyor. Sarı-Lacivertli ekip son bölümlerde üst üste yakaladığı net gol fırsatlarından sonuç alamadı.

Konyaspor, farklı mağlup olmasına rağmen mücadelenin hiçbir bölümünde kapalı savunmayı düşünmedi. Yeşil-Beyazlı ekip sürekli olarak rakip kalede gol aradı.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma bölümleri olarak 3 dakika işaret etti.

90+3. dakika. Fenerbahçe maçın son atağında Kezman ile net bir fırsatı daha kullanamadı. Alex'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Kezman şut atmak yerine pası düşününce araya savunma girdi.

Maçın uzatma anlarında başka gol olmadı. Fenerbahçe, zaman zaman zorlandığı karşılaşmada Konyaspor'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup etmeyi başardı.