BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Fenerbahçe farklı başladı.

Play-off ilk turunun ilk maçında Antalya Belediyesi’ni ağırlayan Fenerbahçe Ülker rakibine büyük bir üstünlük sağladı.

Abone ol

Play-off ilk turunun ilk maçında Antalya Belediyesi’ni ağırlayan Fenerbahçe Ülker farklı kazandı, 1-0 önde başladığı seride durumu 2-0 yaparak yarı final için büyük avantaj yakaladı

Play-off ilk tur mücadelesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ile eşleşen Fenerbahçe, 1-0 önde başladığı serinin ilk maçında rakibini 89-63 yenerek durumu 2-0’a getirdi.

Karşılaşmaya Green ile Mims’in karşılıklı basketleriyle başlandı ve 3. dakika 5-5 geçildi. Antalya adına Marsh, Fenerbahçe’de ise Mirsad’ın basketleri gelince ilk periyot 18-17 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi.

İkinci periyotta Ömer Aşık’ın savunmadaki etkinliğiyle Antalya’yı durdurmayı başaran Fenerbahçe, hücumda da boyalı alanı iyi kullandı.

15. dakikayı 29-26 üstün geçen sarı-lacivertli ekip, benchten gelen Preldziç’in skorer oyunuyla farkı artırdı, bu oyuncuyla birlikte Solomon ve Mrsiç’ten gelen art arda üçlüklerle devreyi 46-29 önde tamamladı.

İkinci yarıya alan savunmasıyla başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fenerbahçe’nin hızını kesip Green ve Can ile basketler bulunca, 25. dakikada farkı 8 sayıya (52-44) indirdi.

Ancak Solomon farkın daha da azalmasına izin vermedi, son periyoda 62-52 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğe Preldziç’in basketleriyle başlayan Fenerbahçe, Ömer Aşık ve Ömer Onan’ın da devreye girmesiyle farkı artırmaya başladı.

Antalya’nın tam saha baskısını çok kolay geçen ve savunmada da rakibine fırsat vermeyen Fenerbahçe farkı 27 sayıya kadar çıkardığı mücadeleden 89-63 galip ayrıldı.