BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Fenerbahçe darmadağın oldu

Fenerbahçe Kadıköy'de darmadağın oldu. 5 gol yiyen Fenerbahçe şoke etti. Maç sonunda seyirci futbolcuları ıslıkladı.

Abone ol

F.BAHÇE: 2-5 :ARSENAL

Aragones'in Fenerbahçesi Şampiyonlar Ligi'ndeki 3. maçında dağıldı, sahasında Arsenal'den 5 gol yiyerek umudunu yitirdi.

 

 5-0'lık hezimetin ardından Aragones kameraların karşısına çıktı. Aragones'in her şeye cevabı vardı.

ARAGONES'İN CEVABI İÇİN TIKLAYINIZ

Kalesinde inanılmaz pozisyonlar veren, ceza sahası içinde rakibine üstüste paslar yaptıran, gol yedikten sonra santra yapıp ardından aynı golü bir daha yiyen, taraftarını adeta kahreden bir Fenerbahçe vardı sahada.
 

KADIKÖY'DE I LOVE YOU ZİCO SESLERİ

Arsenal'in peş peşe gelen gollerinin ardından protestoya başlayan Fenerbahçe taraftarları statda "I love you Zico" tezahüratlarında bulundu.

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 3. maçında Kadıköy'de Arsenal'i konuk eden Fenerbahçe 5-2 mağlup olarak tarihi bir hezimet yaşadı.

 

 Rıdvan maçtan önce "Fener 5 yer" demişti. Maçın ardından açtı ağzını yumdu gözünü. Aragones hakkında çok sert sözler söyledi.

RIDVAN'IN YORUMUNU OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Stat: FB Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Peter Fröjdfeldt, Henrik Andren, Magnus Sjöblom (İsveç)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Semih, Maldonado, Selçuk, Uğur, Alex, Guiza

Arsenal: Almunia, Eboue, Song, Silvestre, Clichy, Walcott, Fabregas, Diaby, Denilson, Nasri, Adebayor

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Arsenal başladı... Fenerbahçe'ye başarılar diliyoruz...

1. dakika. Arsenal sağ kanattan ayağa iyi paslarla etkili geldi. Ceza sahasında topla buluşan Walcott'un pozisyonunu Edu bozdu. Meşin yuvarlak bu futbolcunun ayağından açılarak auta çıktı.

 

Maç esnasında spikerin bile dili tutuldu.

O ANLARI SPİKER BAKIN NASIL  ANLATTI? TIKLAYINIZ...

3. dakika. Fenerbahçe savunmasından çıkarken Lugano top kaybı yaptı. Diaby topu ayağından erken çıkartınca Fabregas ofsayta yakalandı. Fenerbahçe kalesi önemli bir atağı atlattı.

4. dakika. Fenerbahçe gole Uğur Boral ile çok yaklaştı. Sağ kanattan Gökhan Gönül'ün pasında kale sahasında topla buluşan UğurBoral dönüp şutunu attı. Kaleci Almunia yakın mesafeden harika bir refleks ile topu çıkartarak gole izin vermedi. Fener adına net bir fırsat kaçtı.

5. dakika. Maç tempolu başladı. Sağdan hızlı gelişen Arsenal atağında ceza sahası önünde bomboş pozisyonda topla buluşan Adebayor kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

6. dakika. Bu kez rakip kalede etkili olan taraf Fenerbahçe oldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası dışında topla buluşan Roberto Carlas sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

GOL... 10. dakika. Arsenal golü Adebayor ile buldu. Orta sahadan hızlı çıkan Arsenal'de Walcott'un ara pasında hareketlenen Adebayor Kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı anda yerden köşeyi gördü.

 

Fenerbahçe işte böyle çöktü.

MAÇIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Arsenal Adabayor'un şık golüyle skoru 1-0 yaptı.

GOL... 11. dakika. Arsenal 2. golü Walcott ile buldu. Fenerbahçe ilk golün şokunu atamadan kalesinde 2. golü buldu. Sağdan hızlı gelişen atakta Nasri'nin ara pasında savunmanın arkasına sarkan Walcott Kaleci Volkan'ı geçerek topu boş kaleye bıraktı.

Arsenal Kadıköy'de üst üste bulduğu gollerle skoru bir anda 2-0 yaptı.

14. dakika. Üçüncü golü Volkan önledi.. Diaby sağ çizgide Edu'yu geçti.. Arka bölgede Nasri boş.. Pasını attı.. Nasri vurdu Volkan son anda önledi..

15. dakika. Fenerbahçe gole Semih ile çok yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Güiza ceza sahasına yerden ortasını yaptı. Altıpas içinde Semih topu ayağından acınca Kaleci Almunia son anda yatarak gole izin vermedi.

17. dakika. Fenerbahçe bir gol bulup umutlanmak için rakibinin üzerine gitme çabasında. Carlos savunmadan uzun bir pas çıkarttı. Semih savunmanın arkasına hareketlendiği anda yan hakemin ofsayt bayrağı kalktı.

18. dakika. Fenerbahçe savunması rakip atalarda büyük açıklar veriyor. Gelişen Arsenal ataklarında kalemiz büyük tehlikeler yaşıyor. Sol kanattan Nasri ceza sahasına ortasını yaptı. Adebayor'un vuramadığı topu arka direkte Carlos kafayla Walcott'un önünden uzaklaştırdı

19. dakika.Uğur sol kanattan çok hızlı gitmek isterken, Song'un engellemesine takıldı. Song sarı kartla cezalandırıldı..

GOL... 19. dakika. Fenerbahçe golü ile buldu. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Alex kullandı. Arka direğe inen topun gelişine Güiza voleyi vurdu. Kale sahasında Silvestre topu uzaklaştırmak isterken kendi ağlarına bıraktı. .

Fenerbahçe Silvestre'nin kendi kalesine attığı golle Arsenal karşısında skoru 2-1 yaptı.

GOL... 22. dakika. Arsenal 3. golü Diaby ile buldu. Soldan hızlı gelişen atakta çarprazdan ceza sahasına giren Diaby savumadan topu kurtardığı anda yerden sert vurdu. Volkan'ın altından giden meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu.

Arsenal, Diaby'nin golüyle Fenerbahçe karşısında skoru 3-1 yaptı.

22. dakika. Arsenal'de gol sevincini formasını çıkartarak yaşıyan Diaby sarı kart gördü.

26. dakika. Arsenal sol kanattan serbest vuruş kazandı. Nasri'nin ceza sahasına kestiği ortayı Carlos kafayla karşıladı.

27. dakika. Fenerbahçe atağında Alex savunmanın arkasına harika bir ara pası attı. Güiza'nın hareketlendiği pozisyonda Kaleci Almunia zamanında çıkarak ceza sahası dışında tehlikeli taçla uzaklaştırdı.

28. dakika. Fenerbahçe'de Selçuk sarı kart gördü.

30. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan rakip kaleye etkili indi. Gökhan Gönül'ün ceza sahasına kestiği orta herkesi aşarak arka direkte boşta kaldı. Gerilerden gelen Uğur Boral bomboş pozisyona sol ayağıyla çok kötü bir şut çıkartarak meşin yuvarlağı yandan dışarı attı.

31. dakika. Fenerbahçe atağında ceza sahası içine çalımlarla giren Gökhan Gönül'ün pasında Güiza tek vuruşla ağları havalandırdı. Yan hakem bu pozisyonda Güiza için ofsayt bayrağını kaldırdı.

35. dakika. Karşılaşmada tempo hiç düşmedi. İki takımda gole dönük açık bir futbol ortaya koyuyor. Arsenal ayağa kısa paslarla ve savunmanın arkasına bıraktıkları ara paslarıyla Fenerbahçe kalesinde büyük tehlikeler yaşatıyor.

36. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan hızlı gelişti. Topu önüne açarak hareketlenen Roberto Carlos, Arsenal savunmasında Song'un omuz darbesiyle yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda devam kararı verdi.

37. dakika. Arsenal sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Fabregas'ın ceza sahasına kestiği ortayı Selçuk kafayı vurarak taçla uzaklaştırdı.

38. dakika. Arsenal topun hakimi. İngiliz ekibi ayağa iyi paslarla oyunu istediği gibi yönlediriyor. Fenerbahçe savunmasından oyun kurarak çıkmakta büyük sıkıntı yaşıyor.

40. dakika. Fenerbahçe Güiza ile net bir fırsattan sonuç alamadı. Orta sahadan Alex savunmanın arkasına harika bir pas çıkarttı. Güiza, Kaleci Almunia ile karşı karşıya kaldığı anda ceza sahasına girdiği anda yerden köşeye vuruşunu yaptı. Kaleciyi geçen meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı. İnanılmaz bir fırsat kaçtı.

41. dakika. Arsenal sağ kanattan etkili geldi. Nasri'nin savunmanın arkasına bıraktığı topu Walcott sıfırdan kale sahasına çevirdi. Volkan Adebayor'un önünde son anda uzanarak topu kontrol etti.

42. dakika. Güiza yine inanılmaz bir fırsattan daha sonuç almaadı. İspanyol golcü 2 dakika içinde girdiği pozisyonları gol yapsa skor bir anda 3-3 olacaktı. Alex savunmanın arkasına yine harika bir pas çıkarttı. Güiza, Kaleci Almunia ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ayağından açıp istediği vuruşu yapamadı. Almunia kapanarak mutlak bir gole izen vermedi.

43. dakika. Fenerbahçe bu kez rakip kaleyi Semih ile yokladı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Semih yerden sert vurdu. Kaleci Almunia köşeye iyi kapanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

44. dakika. Fenerbahçe kalesinde 3 gol görmesine rağmen rakip kalede etkili bir futbol ortaya koyuyor. Sağ kanattan ceza sahasına giren Gökhan Gönül, rakibini yere yatırmasına rağmen bomboş pozisyonda pas bekleyen Semih ve Güiza'ya topu çıkartamadı. Dengesini kaybeden Gökhan pası verse mutlak gol şansı olacaktı.

45. dakika. Maçta ilk yarı için normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ilave etti.

45+1. dakika. Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı. Sağ kanattan topla ceza sahasına sokulan Gökhan Gönül sert bir şut çıkarttı. Kaleci Almunia'nın bakışları arasında meşin yuvarlak ters taraftan direği sıyırıp auta çıktı.

Uzatmalarda başka gol olmadı. Arsenal Kadıköy'de ilk 45 dakikayı Fenerbahçe karşısında 3-1 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Fenerbahçe başladı...

47. dakika. Fenerbahçe ayağa paslarla rakip yarı sahaya geçti. Selçuk'un savunmanın arkasına gönderdiği ara pasında Semih ofsaytta yakaladı.

48. dakika. Fenerbahçe'de Lugano rakibini formasından çekince sarı kartı gördü.

GOL... 49. dakika. Arsenal 4. golü Song ile buldu. Sol kanattan Walcott'un ceza sahasına gönderdiği ortada Fenerbahçe savunması tehlikeyi uzaklaştıramadı. Boşta kalan topa Song sert vurdu. Meşin yuvarlak Volkan'ın bakışları arasında ağlarla buluştu.

Arsenal Song'un golüyle Fenerbahçe karşısında skoru 4-1 yaptı.

51. dakika. Fenerbahçe savunmasında yaptığı inanılmaz hatalarla kalesinde 4 gol gördü. Genelde iyi bir futbol ortaya koyan Sarı-Lacivertli ekip bulduğu fırsatları çömertce harcayıp savunmasında da derin boşluklar verince karşılaşma bir anda koptu.

52. dakika. Fenerbahçe'de Maldonado yerini Ali Bilgin'e bıraktı.

54. dakika. Arsenal oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Fenerbahçe bu bölümlerde büyük çöküş yaşıyor. Sarı-Lacivertli ekibin farkın daha da büyümemesi için bir an önce toparlanması gerekiyor.

55. dakika. Sağ kanattan gelişen Arsenal atağında Walcott ceza sahasına pasını bıraktı. Volkan, Adebayor'un önünde kaparak topu sahibi oldu.

58. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Alex ceza sahasına ortasını yaptı. Kimsenin dokunamadığı meşin yuvarlak yerden sekerek Kaleci Almunia'nın ellerinde kaldı.

59. dakika. Fenerbahçe savunmasından çıkarken Selçuk top kaybı yaptı. Diaby ceza sahasına sokulmak isterken son adam Lugano iyi bir müdahale ile rakibinin geçmesine izin vermedi.

60. dakika. Karşılaşmada son yarım saatlik bölüme girildi. Arsenal'in Kadıköy'de 4-1'lik üstünlüğü bulunuyor.

63. dakika. Fenerbahçe sol kanattan rakip kaleye etkili gitti. Alex'in pasında savunmanın arkasına sarkan Carlos topun kontrolünü sağlayamadı. Savunma araya girerek tehlikeyi taçla uzaklaştırdı.

65. dakika. Arsenal atağında Walcoot sağ kanattan topla süratle ceza sahasına sokuldu. Edu son anda rakibinin önüne çıkarak meşin yuvarlağı ayağından aldı. Top geçse 5. golün olmaması içten bile değildi.

67. dakika. Fenerbahçe 2. gole çok yaklaştı. Semih'in ara pasında Kaleci Almunia ile karşı karşıya kalan Güiza golü yapamadı. Ceza sahası çizgisi üzerine kadar çıkan Almunia topu çevirdi.

Boşta kalan meşin yuvarlağı kapan Edu ceza sahasına girip şutunu attı. Gol çizgisinden savunmanın çıkarttığı top arka direkte boşta kaldı. Bu noktada Uğur Boral topa ayak koymak istedi. Savunma tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

70. dakika. Karşılaşmada son 20 dakika. Fenerbahçe hiç olmazsa farkı azaltmak için rakip kalede gol arıyor. Arsenal  skor avantajını yakaladıktan sonra temposunu ağırlaştırdı.

73. dakika. Arsenal'de Diaby yerini Ramsey'e bıraktı.

74. dakika. Fenerbahçe atağı sol kanattan etkili gelişti. Carlos'un savunmanın arkasına havalandırdığı topa Güiza ayak koydu. Yükseklik kazanıp kaleye yönelen meşin yuvarlağı Almunia kontrol etti.

75. dakika. Arsenal soldan etkili geldi. Adebayor'un sıfıra inerek kale sahasına çıkarttığı pasa Fabregas ayak koyamadı. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

GOL... 78. dakika. Fenerbahçe 2. golünü Güiza ile buldu. Orta sahadan savunmanın arkasına atılan derin pasa Güiza hareketlendi. İspanyol golcü ceza sahasına girdiği anda Kaleci Almunia'nın üzerinden meşin yuvarlağı aşırtarak ağları havalandırdı.

Fenerbahçe, Arsenal karşısında Güiza ile skoru 4-2 yaptı.

80. dakika. Fenerbahçe'de Gökhan Gönül yerini Burak Yılmaz'a bıraktı.

82. dakika. Arsenal sol kanattan Adebayor ile etkili geldi. Bu futbolcunun ceza sahasına sokularak Fabregas'a çıkartığı pası İspanyol futbolcu ceza sahası önünde Ramsey'e bıraktı. Ramsey'in vurduğu meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

84. dakika. Arsenal'de Walcott yerini Djourou'ya bıraktı.

86. dakika. Arsenal'de Adebayor yerini Vale'ya bıraktı

88. dakika. Fenerbahçe'de Semih Şentürk sarı kart gördü.

90. dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika ilave etti.

GOL... 90+4. dakika. Arsenal 5. golü Ramsey ile buldu. Ceza sahasında topu önünde bulan genç futbolcu sert vurdu.Top bir kez daha Fenerbahçe ağlarıyla buluştu

Arsenal, Ramsey'in golüyle Kadıköy'de skoru 5-2 yaptı. 

Uzatmalarda başka gol olmadı. Fenerbahçe, İngiliz ekibi Arsenal karşısında 5-2 mağlup olarak 1 puanda kaldı. Gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı.