BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,62
HABER /  SPOR

Fenerbahçe bir ilki başardı

Dünyanın en zengin kulüplerinin yer aldığı Futbol Para Ligi'ne bu yıl ilk kez bir Türk takımı girdi. O takımda Fenerbahçe oldu.

Abone ol

Dünyanın en zengin 20 kulübünün arasında artık Türkiye'den de bir kulüp var... Bu kulüp Fenerbahçe oldu... Fener, sıralamada 19. sırada...

''Futbol Para Ligi 2009'' araştırmasının sonuçlarına göre, dünyanın en çok gelir elde eden futbol kulübü ''Real Madrid'' olurken, Türkiye'den ilk kez Fenerbahçe ilk 20 kulüp arasına girmeyi başardı. Fenerbahçe yıllık 111,3 milyon avro tutarındaki geliri ile 19. sırada yer aldı. 

EN ÇOK PARA KAZANAN KULÜPLER

-Birinci......366 milyon avro Real Madrid,
-İkinciliği...325 milyon avro ile Manchester United,
-Üçüncülüğü 309 milyon avro ile Barselona aldı.

FENER'İN BÜYÜK BAŞARISI

Fenerbahçe, Avrupa'nın ''beş büyük'' futbol ligi (İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya, Fransa) dışında yer alan bir ligden Futbol Para Ligine giren ilk kulüp olarak, etkileyici bir başarı gösterdi. Fenerbahçe'nin naklen yayın hakları, maç günü gelirleri, sponsorluk anlaşmaları ve logolu ürün satışlarının yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde mücadele etmesi de gelirlerini artıran çok önemli bir faktör oldu.

7 İNGİLİZ 1 TÜRK

Bu yılki listeye 7 İngiliz kulübünün yanı sıra, 4 Alman, 4 İtalyan, 2 Fransız, 2 İspanyol ve bir Türk kulübü girmeyi başardı.

Bu yıl dünyanın en zengin 20 futbol kulübü sıralamasında Fenerbahçe ile birlikte iki yeni takım daha yer alıyor. Alman futbol kulübü Stuttgart bu yıl listeye ilk kez girerken, Manchester City de 20. sıradan zenginler ligine girdi.

DELİ PARA

20 takımın oluşturduğu Futbol Para Ligi'nin toplam geliri ise bir önceki sezona göre 220 milyon avroluk bir artış (yüzde 6) ile 3,9 milyar avro olarak gerçekleşti.