BIST 10.265
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.394,35
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe Avrupa hayallerini bitirdi

Euroleague'de ülkemizi başarı ile temsil eden Fenerbahçe Ülker Avrupa'ya veda etti!

Abone ol
Fenerbahçe Ülker, Turkish Airlines Euroleague Top 16 H Grubu'ndaki 6. ve son maçında deplasmanda karşılaştığı Power Electronics Valencia'ya 82-68 mağlup oldu. Sarı-Lacivertliler, bu sonuçla Turkish Airlines Euroleague'e veda ederken, İspanyol rakibi çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmadaki ilk sayılarını Darjus Lavrinovic'in elinden bulan Fenerbahçe Ülker, Roko Ukic'in turnikesiyle 4-0 üstün duruma geldi. Robertas Javtokas'ın basketinin ardından pota altında Oğuz Savaş'ın pasını sayıya çeviren Lavrinovic farkı tekrar 4'e çıkardı. Fakat Dusko Savanovic arka arkaya iki üçlükle Power Electronics Valencia'yı 8-6 öne geçirdi. Javtokas da seriyi 8-0'a taşıdı. Sarı-Lacivertliler bu bölümde hızlı hücumları iyi değerlendiremese de Ukic uzak mesafeli bir isabetle skoru 10-9'a getirdi.

İLK PERİYOTTA EŞİTLİK VAR

Televizyon molası sonrasında Marko Tomas'ın yaptığı tipe Nando de Colo üçlükle yanıt verdi. Ukic'in serbest atışlarıyla eşitliği sağlayan Fenerbahçe Ülker, oyuna dahil olan Tarence Kinsey'nin savunmadaki çabası sayesinde kolay bir basket bulup 2 sayı öne geçti. Ev sahibi, Omar Cook ile skoru dengeledi ve tam saha baskıyla temsilcimizi 8 saniye ihlaline zorladı. Kalan sürede başka sayı olayınca ilk periyot 15-15 eşitlikle tamamlandı.

POWER ELECTRONİCS'İN CEVABI GEÇİKMEDİ


İkinci çeyrek Sean May ve Dusko Savanovic'in karşılıklı basketleriyle başlarken, Emir Preldzic'in hızlı hücumdaki basket faulü Sarı-Lacivertlileri 3 farkla üstün duruma getirdi. Ama Robertas Javtokas'tan aynı şekilde cevap geldi. Sarunas Jasikevicius ve Sean May'in isabetleriyle durumu 20-24 yapan Fenerbahçe Ülker, rakibinin Savanovic ve David Navarro ile art arda 6 sayı bulmasını önleyemedi. Ardından Navarro bir de üçlük kaydederek takımının serisini 9-1'e taşıyıp farkı 4'e yükseltti. Temsilcimiz aldığı moladan Darjus Lavrinovic'in orta mesafeli basketiyle döndü ve skoru 29-27'ye getirdi. Ne var ki Power Electronics Valencia'nın yanıtı gecikmedi. Cook ve Nando de Colo'nun üçer sayılık hücumları farkı 7'ye çıkardı. Roko Ukic'in isabetiyle nefes alan Sarı-Lacivertliler; Serhiy Lishchuk - Jeremy Richardson ikilisinin sayılarına engel olamadı. Devrenin sonucunu ise Marko Tomas belirledi: 39-32.

Fenerbahçe Ülker, üçüncü periyodun skor perdesini Oğuz Savaş ile açtıktan sonra Robertas Javtokas'ın basketine de yine Oğuz ile karşılık verdi. Power Electronics Valencia serbest atış çizgisinden kaydettiği sayılarla avantajını korurken, Roko Ukic farkı 7'ye düşürdü. Jeremy Richardson'ın üçlüğünün ardından Oğuz (2) ve Emir Preldzic (3) ile sayı üretmeye devam eden temsilcimiz durumu 48-44 yaptı. Sonrasında üste üste ikinci üçlük isabetini bulan Preldzic seriyi 8-0'a getirip farkı 1'e indirerek İspanyol ekibine mola aldırdı. Ev sahibi moladan Nando de Colo'nun basketiyle döndü ve James Augustine'in devreye girmesiyle 7 sayılık fark yakaladı. Power Electronics Valencia, De Colo'nun serbest atışlarıyla Sarı-Lacivertlilerin 8-0'lık serisine aynı şekilde karşılık vermiş oldu. Fenerbahçe Ülker; Sarunas Jasikevicius ve Preldzic'in serbest atışlarıyla toparlanmasına rağmen son dakika içerisinde 3 sayı üreten İspanya temsilcisi final çeyreğine 59-52 önde girdi.

Ev sahibi son periyodun başında James Augustine'in smacıyla farkı 9'a çıkardı. Roko Ukic ve Darjus Lavrinovic'in basketleri durumu 61-56 yaptıktan sonra Augustine'e Oğuz'dan cevap geldi. Fakat bu isabetin ardından 7-0'lık seri yakalayan Power Electronics Valencia maçtaki en büyük farka ulaştı: 70-58. Sarı-Lacivertlier; Oğuz ve Emir Preldzic'in gayretiyle maça asıldı ve Lavrinovic son 2 dakikaya girilirken farkı 6'ya düşürdü. Ama Rafa Martinez'in iki kritik üçlüğü takımına 10 sayılık avantaj sağladı. Kalan 1 dakika aranın kapanması için yeterli olmayınca Fenerbahçe Ülker, Valencia deplasmanından 82-68'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Salon: Pabellon Fuente De San Luis
Hakemler: Zoran Sutulovic (Karadağ), Guerrino Cerebuch (İtalya), Fernando Rocha (Portekiz)
Power Electronıcs Valencia (82): Omar Cook 6 (3 ribaund- 11 asist), James Augustine 8 (5 ribaund), Jeremy Richardson 5 (4 ribaund), Serhiy Lishchuk 6 (8 ribaund), David Navarro 5 (1 ribaund), Rafa Martinez 8 (3 ribaund- 3 asist), Florent Pietrus (2 ribaund), Dusko Savanovic 14 (4 ribaund), Nando de Colo 15 (1 ribaund- 1 asist), Robertas Javtokas 15 (5 ribaund- 1 asist)
Fenerbahçe Ülker (68): Roko Ukic 13 (2 ribaund- 4 asist), Ömer Onan (1 asist), Darjus Lavrinovic 11 (6 ribaund), Sarunas Jasikevicius 4, Kaya Peker (3 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş 11 (2 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey (2 ribaund- 2 asist), Marko Tomas 5 (8 ribaund- 1 asist), Sean May 4 (2 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 20 (2 ribaund- 3 asist)

1. PERİYOT: 15-15
2. PERİYOT: 24-17
3. PERİYOT: 20-20
4. PERİYOT: 23-16