BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Arap ayaklanmasının Avrupa'daki yankıları

Arap dünyasını bir uçtan diğerine etkisi altına alan ayaklanmalar, dünyanın bu bölgesini Avrupa gündeminin bir numaralı konusu haline getirdi.Bir yandan anti-demokratik Arap yönetimleri Avrupa kamuoyu indinde imajlarını düzeltmenin yollarını arıyor, diğer yanda ise gelişmeler Avrupa kamuoyu Arap...

Abone ol

Arap dünyasını bir uçtan diğerine etkisi altına alan ayaklanmalar, dünyanın bu bölgesini Avrupa gündeminin bir numaralı konusu haline getirdi.

Bir yandan anti-demokratik Arap yönetimleri Avrupa kamuoyu indinde imajlarını düzeltmenin yollarını arıyor, diğer yanda ise gelişmeler Avrupa kamuoyu Arap dünyasına ilişkin konuları daha yakından ele alıyor...

Son iki ay boyunca, Arap dünyasının bir ucundan diğerinen sosyal patlamalar yaşandı.

Tunus'ta başlayan ayaklanma serisi Bahreyn'e dek yansımalar bulurken, bölgedeki yönetimleri temsil eden halkla ilişkiler şirketleri bir çok batılı gazeteciyle ilişkiye geçerek, bu yönetimler hakkında olumsuz haber akışının önünü almaya çalışıyor.

Arap dünyasına onyıllar boyu hükmetmiş yönetimler imaj tazeleme için halkla ilişkiler şirketlerinin kapısını çalarken, bölgedeki gelişmelerin, Avrupa'da yaşayan sıradan Arap göçmenlerin imajlarına nasıl etki yapacağı gündeme gelen diğer bir soru.

Bu haftaki Gündem'de bu çerçevede yaşanan tartışmalara bir pencere açıyoruz...