BIST 10.725
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe aradığı golcüyü buldu

Fenerbahçe Reto Ziegler'den sonra ikinci yabancı transferini yapmak üzere

Abone ol

Niang'ı satan Fenerbahçe alternetifini İsviçre'de buldu. Fenerbahçe transferin bitmesine saatler kala bombayı patlattı. Young Boys’un 23 yaşındaki Kamerunlu forveti Henri Beinvenu ile 3 yıllık anlaşma sağladı.

Fenerbahçe, İsviçre'nin Young Boys Kulübü'nün Kamerunlu forvet futbolcusu Henri Bienvenu'nun transferi konusunda kulübüyle ve Yobo'nun kiralanması için  Everton ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş'den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, ''Şirketimiz Henri Bienvenu adlı oyuncunun transferi konusunda kulübü Young Boys ile görüşmelere başlamıştır'' denildi.

FENERBAHÇE'YE GOL ATMIŞTI

Fenerbahçe'nin geçen sezen UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Young Boys ile yaptığı rövanş maçında sarı-lacivertli ekibe karşı forma giyen Bienvenu, attığı gol ile takımına turu getiren isim olmuştu.

YOBO'DA GÖRÜŞMELERİN PERDE ARKASI

Geçtiğimiz sezon savunma bölgesindeki dörtlüden Lugano ve Andre Santos ile yollarını ayıran Fenerbahçe, Yobo'yu ise takımda tuttu. Sarı-lacivertli yönetim geçen sezon Everton'dan kiralanan Yobo'nun transferine son noktayı koydu. Nijeryalı savunma oyuncusuyla yıllık 2 milyon 200 bin Euro'ya el sıkışan sarı-lacivertli kulüp Everton'la aradaki ufak pürüzleri de çözdü.

1 yıl daha kiralık olarak Fenerbahçe forması giyecek 31 yaşındaki Yobo, geçtiğimiz sezon 30 maçta görev almış ve 1 gol kaydetmişti.

FENERBAHÇE'Yİ YIKAN GOLÜ O ATMIŞTI

Fenerbahçe'nin yeni transferi Henri, Young Boys ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşmasında İstanbul’da sarı lacivertlilere gol atmış ve Aykut Kocaman’ın büyük beğenisini kazanmıştı.