BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,77
ALTIN 2.396,00
HABER /  SPOR

Fener yalanlıyor Carlos ev bakıyor

Fener'in, Carlos'u renklerine kattığı haberi heyecan yaratırken, Sarı-Lacivertliler'den aksi yönde bir açıklama geldi...

Abone ol

Roberto Carlos’un Fenerbahçe’ye transferini duyuran; Kicker, Marca, As, Eurosport gibi önde gelen medya kuruluşlarıydı... Buna karşın Sarı-Lacivertli Yönetim, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamayla, bu gelişmeleri doğrulamadı...

Bomba etkisi yaptı...
Her yeni sezonda yıldız isimleri transfer etmeyi gelenek haline getiren Fenerbahçe'nin, gelecek yıl için Roberto Carlos'u renklerine kattığı haberi heyecan yaratırken, Sarı-Lacivertli kulüpten aksi yönde bir açıklama geldi. Oysa haberi dünyaya duyuran Kicker, Marca, As, Eurosport gibi kuruluşlar, Avrupa’nın en önde gelen medya organlarıydı. İşin ilginç tarafı ise Başkan Aziz Yıldırım’ın, bu girişimi geçtiğimiz günlerde canlı yayında duyurmuş olmasıydı.

‘Kontenjanımız dolu’
"Bir süredir basınımızda Roberto Carlos'un kulübümüze transfer olacağına ilişkin haberler yer almaktadır. Bugün de (dün) yine birçok gazete söz konusu oyuncunun Fenerbahçe ile anlaştığı şeklinde haberler yayınlamıştır. İlk olarak şunun bilinmesi gerekir ki, mevcut kurallar gereği Fenerbahçe Kulübü'nün şu an itibari ile kadrosuna bir yabancı oyuncu daha katma hakkı bulunmamaktadır" denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

Dünya yakın takipte
"Kulübümüzün bir dönem Roberto Carlos ile görüştüğü doğrudur. Ancak geçen yıl yapılan görüşmede konuşulan şartlar şu an için geçerli değildir. Dolayısıyla hiçbir açıdan Roberto Carlos'un transferi gündemimizde yoktur." Türk medyasının yanı sıra ünlü oyuncunun transfer haberi Alman dergisi Kicker, İspanyol gazeteleri Marca ve As ile globoesporte.globe.com, eurosport.com internet sitelerinde de sık sık gündeme getirilmişti.

Bir ay sonra ev bakmaya geliyor
Roberto Carlos'un menajeri Dino Pasaliç açıkladı. Boşnak Menajer, Brezilyalı futbolcunun gelecek ay İstanbul'a geleceğini söyledi.

İspanyol basınının Fenerbahçe ile anlaştığını iddia ettiği Roberto Carlos'un menajeri Dino Pasaliç konuştu. Pasaliç yaptığı açıklamada,"Roberto Carlos sezon sonu Real Madrid'ten ayrılacak. Ve Fenerbahçe'ye gidecek" dedi.

Katar ve Suudi Arabistan'dan çok cazip tekliflere karşın Brezilyalı yıldızın Fenerbahçe'yi tercih edeceğini ifade eden Pasaliç, "Bu iki lig Avrupa'ya çok uzak. Seyircisi yok, herhangi bir çekiciliği yok. Bu yüzden Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak bir takımda oynamak istiyor. Fenerbahçe ile henüz resmen anlaşmadık. Ama bu anlaşma büyük ihtimalle tamam gibi" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile İstanbul'da Barcelona ile oynanan basketbol maçında görüştüğünü kaydeden dünyaca ünlü menajer, "Roberto Carlos gelecek ay içerisinde İstanbul'a gelecek. Orada ev bakacağız ve birlikte şehri tanıyacağız. Roberto Carlos, sadece bir kez Galatasaray ile maç yapmak için geldiği İstanbul'u daha çok tanımak istiyor" dedi.

"Avrupa'da başarılı olur"

11 yıldır 364 maçta formasını giydiği ve 45 gol attığı Real Madrid'ten ayrılacak Roberto Carlos'a Fenerbahçe tarafından yeni yıldızların alınacağının sözünün verildiğini belirten Pasaliç, "Fenerbahçe; taraftarıyla, kadrosuyla ve yapısıyla Avrupa Kupaları'nda daha çok başarıyı hak ediyor. Sarı- lacivertlilerin gelecek sezon bunu başaracağını düşünüyorum" yorumunda bulundu.

Fotomaç