BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  GÜNCEL

Felipe Melo'yu Alex'e benzettiler

Sezona müthiş başlayan Galatasaray’ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza ile birçok benzer özellikler taşıyor.

Abone ol

Tam bir aile babası olan Melo, liderlik özellikleri ve dindarlığıyla da dikkat çekiyor.

Fatih Terim’in ısrarla alınmasını istediği ve maliyeti yüzünden yönetimde eleştirilere neden olan 28 yaşındaki sambacı, oynadığı futbolla hocasının yüzünü kara çıkarmadı. Hatta 13 milyon euroluk satın alma opsiyonunun kullanılması için düğmeye basılması gündemde.
İşte tıpkı vatandaşı Alex gibi iyi bir aile babası olan ve futbolu adeta yaşam felsefesi olarak benimseyen Melo’yu başarıya taşıyan faktörler...

1-AİLESİNE DÜŞKÜN: Eşi Roberta, çocukları Lineker, David ve Pietra ile Hadımköy’de bir sitede yaşayan sambacının mutlu aile yaşantısı futboluna yansıyor. Melo, Alex’in, Galatasaray’daki versiyonu gibi. Gece hayatı olmayan sambacı, takımda Kazım ve Muslera ile çok iyi anlaşıyor.

2-DİNİNE ÇOK BAĞLI: Hıristiyan futbolcu, yine Alex gibi maçlara sürekli dua ederek hazırlanıyor ve kendisini özel olarak motive ediyor. Takım arkadaşı Eboue de din konusunda çok hassas.

3-TERİM BABASI GİBİ: Teknik Direktör Fatih Terim’in kendisini aldırırken, hangi eleştirilere maruz kaldığının farkında. Bu yüzden elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Onu bir baba gibi görüyor. Takım arkadaşlarına, “Böyle bir hoca ile daha önce çalışmadım” diyor.

4-LİDERLİĞE SOYUNDU: Sambacı, 10 numaralı formayla birlikte takımın liderliğini de aldı. Maçlarda tribünleri coşturması, taraftarla bütünleştiğini gösteriyor. “Bu takım kendi liderini yaratır” diyen Terim’in işaret ettiği gibi bu role ilk soyunan ve elini taşın altına sokan isim Melo oldu.