BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bakan Davutoğlu gururla paylaştı!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin uluslararası arenadaki statüsünü değerlendirdi

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'de Türkevi'ndeki basın toplantısında Türkiye'nin uluslararasındaki rolünün önemine dikkat çekti.

Uluslararası toplumda ülkelerin aktivitelerinin, varlıklarının, görünülürlüklerinin, biraz da BM Genel Kurulu'ndaki faaliyetleriyle hissedildiğini ve değerlendirildiğini söyleyen Davutoğlu, "Bu açıdan bakıldığında, şunu gururla sizlerle paylaşmak istiyorum, gittikçe artan bir tempoyla, Türkiye'nin uluslararası görünülürlüğü her BM Genel Kurulunda bir kez daha tescil ediliyor, etkinliği bütün taraflarca gözleniyor. Bu kapsamda yabancı gözlemcilere BM toplantılarında 'En aktif ülkeler arasında kimleri zikredersiniz' diye sorulsa, herhalde bunların en önde gelenlerinden birisi ülkemiz olur.'' dedi.

PKK YİNE ZİKREDİLDİ

ABD ile Teröre Karşı Mücadele Küresel Forumu'nu da kurduklarını anımsatan Davutoğlu, ''Bu Forumun ilk oturumunda PKK, diğer terör örgütleriyle birlikte açık bir şekilde mücadele edilmesi gereken bir terör örgütü olarak zikredildi. Teröre karşı mücadele bizim milli çıkarlarımız açısından, bölgesel, küresel barış açısından da sahiplenmemiz gereken bir alandır. Türkiye bu konuda da öncülük yapıyor. Bir taraftan bölgesel barışı, küresel barışı temin edecek arabuluculuk girişimine öncülük ediyoruz, bir taraftan teröre karşı mücadeleye öncülük ediyoruz." dedi.
Türkiye'nin birçok konuda insiyatfi aldığını belirten Davutoğlu, "Nükleer silahsızlanma konusunda oluşan grubun da, inisiyatifin de içindeyiz, yürütücüsüyüz.''  şeklinde konuştu.