BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  SPOR

Feldkampın yüzü güldü

Feldkamp, "bugün yaşananlardan sonra galibiyet almak güzel" dedi.

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, "Benim Galatasaray'a karşı sorumluluklarım var. Ben görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum." dedi.

Feldkamp, 2-1 kazandıkları Beşiktaş derbisinin ardından yaptığı açıklamada, Galatasaray'a karşı sorumlulukları olduğunu belirterek, "Ben görevimi layığıyla yapmaya çalışan bir insanım Lincoln ve Hakan Şükür bugün aramızda yoktu, bu benim kararım; ama ileride bizle olacaklar." dedi.
Beşiktaş'ın kendilerini çok zorladığını belirten Feldkamp, "Bu maçın bizim için zorlu olacağı belliydi. Biz bugün Beşiktaş'a göre ikili mücadellerde daha fazla ayakta kaldık. Biz bugün kazanmayı rakipten çok fazla istedik ve kazandık." şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın galibiyete ulaşmasını sağlayan penaltı pozisyonunun sorulması üzerine ise Feldkamp, şunları söyledi; ''Penaltı ile ilgili tartışabileceğim bir şey yok. Bulunduğum yer itibariyle en zor görecek kişi benim. Son gelişmelerden sonra bugün işimiz zordu. Bizim kulübümüzün bazı kuralları var, ben de o kuralları uyguladım. Bunların tamamı benim düşüncelerim değil. Sezon başında oturup konuştuğumuzda bazı kararlar aldık ve buna da herkes uymak zorundaydı. O olay da zaten bu maçtan sonra bitti. Yarın herkes takımla birlikte çalışmalara başlayacak.''

Sivasspor'a dikkat çekti

Feldkamp, bir basın mensubunun, yarıştaki rakipleriyle aralarında puan farkının açılmasının sorulmasına ise tepki gösterdi ve, ''Doğrudur Beşiktaş'la 5 puan ve Fenerbahçe ile 7 puan fark oldu; fakat Sivasspor bu ligde oynamıyor mu? Onlara da saygı göstermemiz lazım.'' dedi.

Oyuncularının performansını da değerlendiren Alman teknik adam, ''Sağ kanattaki iki oyuncunun başarısı sevindirici inşallah da böyle kalırlar. Sol tarafta da Hakan Balta aramıza yeni katıldı; uyumu iyi ve başarılı da oldular. Defans oyuncuları hem defansa hem ofansa yardım etsinler. Takıma daha yararlı olurlar.'' diye konuştu.

Linderoth'a büyük övgü

Linderoth'a da övgüler yağdıran Alman teknik adam, "Linderoth bugün orta sahada bize çok katkı sağladı öndeki Ümit ve Nonda'nın ileri uctaki performansları bize çok şey kazandırdı." diye konuştu.

Bu kararı Haziran'da alacaktık

Basın mensuplarının Hakan Şükür ve Lincoln ile ilgili sorularından sıkılan ve aldıkları galibiyetin sevincini yaşamak, oynadıkları maçı yorumlamak için basın toplantısında bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Yönetim Kurulu benim bugün yaptığımı haziran ayında istemişti. Ben onu uyguladım. Ben bu kararı almadan yönetimle görüşmedim. Karar sonrasında durumu anlattım ve onlarda kararımın arkasında durdular. Ben kadro dışı bırakmak yerine uyarmaktan yana değilim. Biz bu kuralları sezon başında oturduk hep birlikte koyduk. Bir daha uyarma gereği duymadım. Sonra bu konuda benim tarafımdan futbolculara konulmuş bir yasak yok. Kulübümüzde açıklama yaptı. Aldığımız galibiyeti konuşmak istiyorum, bu konu benim için kapanmıştır. Verdiğim kararların arkasındayım, iyi olanlar 10 kararın sekizinde doğru karar verdikleri için iyiler. Ben 30 yıldır bu işi yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Verdiğim kararın da doğru olduğuna inanıyorum.''

Beşiktaş karşısında ortaya koydukları mücadele nedeniyle oyuncularına teşekkür eden Alman teknik adam, ''Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar. Arda uzun bir sakatlıktan sonra böyle önemli bir maçta üst düzey oynuyorsa bu çok güzel. 2-0'ı yakalayacakken maçın 1-1'e gelmesi beni üzdü. Çünkü önemli bir fırsatı kaçırdık.'' dedi.

"TÜRK HAKEMLER ALMAN HAKEMLERDEN DAHA İYİ"

Galatasaray lehine verilen penaltıyla ilgili sorulan bir soruya ise Alman teknik adam, ''Hakem kararlarıyla ilgili yorum yapmak istemem. Hele bu maçta verilen penaltı konusunda hiç yorum yapmam; çünkü benim bulunduğum yerden pozisyonu görmem çok zordu. Fakat hakemlerle ilgili genel kanaatim Türk hakemleri Alman hakemlerden daha üstünler. Topun oyunda kalmasını, oynanmasını istiyorlar. Buna da oyuncularımızın alışması lazım.'' şeklinde konuştu.

Ayhan 6 ay yok!

Alman teknik adam, Ayhan'ın sakatlığıyla ilgili bir soruya da, ''Bu konuda doktorlarla görüşmeniz lazım. Onların işine karışmak istemem; ancak bugün yaptığımız konuşmaların ardından sadece şunu söyleyebilirim. Ayhan sanırım bir ameliyat olacak ve yaklaşık 6 ay aramızda olmayacak.'' şeklinde cevap verdi.

Seyircisiz dörte dört

Seyircisiz oynanan 4 maçı da kazandıklarının hatırlatılarak, "Bunu bekliyor muydunuz?" diye sorulması üzerine ise Feldkamp, ''Seyirci olmadan 4'te 4 yapmak kolay olmadı. Bunu beklemiyordum. Seyirciye alışmak da kolay olmayacak. Şimdi UEFA Kupası rövanş maçında perşembe günü Sion'a karşı seyirciyle oynayacağız. Fakat şunu söylemek isterim, Türkiye'de hiç bir maçta geçen yıl Galatasaray - Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar yaşanmasın. Hem dışarıya yansıması hem de Türk futbolu adına hoş görüntüler değildi.'' diye cevap verdi.