BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

PKKnin tankları yeni değilmiş!

Başbakan Erdoğan, New York'ta çarpıcı açıklamalarda bulundu!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütü PKK'nın elindeki ağır silahlara ilişkin olarak, ''Bu çok yeni bir durum değildir, internet sitelerinde geçmişte yer aldı. Ama çalıntı olur, ama şu olur. Yani oradaki terör örgütünün, onların tüm bu ağır silahların üzerinde nasıl eğitim aldıklarını gösterdiklerine dair bizim medyamızda da bunlar zaman zaman yer aldı. İnternet sitelerinde yer almış olan resimler'' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlediği basın toplantısında, buradaki temaslarını değerlendirdi ve soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, ''Terör örgütü PKK'nın elinde ABD'ye ait tanklar bulunduğunu söylediniz. Bu açıklamanız Türkiye'de geniş yankı buldu. Bu yeni bir durum, ağır silahlar konusunda ABD'li yetkililerle herhangi bir temasınız oldu mu?'' sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

''Bu çok yeni bir durum değildir, internet sitelerinde geçmişte yer aldı. Ama çalıntı olur ama şu olur. Yani oradaki terör örgütünün, onların tüm bu ağır silahların üzerinde nasıl eğitim aldıklarını gösterdiklerine dair bizim medyamızda da bunlar zaman zaman yer aldı. İnternet sitelerinde yer almış olan resimler.''

Irak'ın üçe bölünmesi

''Irak'ın gevşek federasyon modeliyle 3'e bölünmesine yönelik kaygılarınızı dile getirdiniz mi?'' sorusu üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bunu başından itibaren zaten hep gündemde tuttuk, dile getirdik ve getiriyoruz. Çünkü biz Irak'ın siyasal birliği ve toprak bütünlüğüne tarafız. Çünkü Irak'taki bir bölünme aslında Irak halkının yararına olmayacağı gibi bölge için de yararlı olmayacaktır. Bu düşüncelerimizi Iraklı dostlarımıza anlattığımız gibi çevre ülkelerle de sürekli paylaştık ve ABD'li dostlarımızla da ilgililerle, yetkililerle de sürekli olarak bunu paylaştık, paylaşıyoruz.''

Erdoğan, New York'ta, ABD Başkanı George W. Bush ve Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile ayrı ayrı görüşmeler yaptığını da bildirdi.

Türkiye artık darbe ülkesi değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye artık bir darbeler ülkesi olarak anılmayacaktır. Türkiye, tercihini yapmıştır ve bu tercih demokrasidir." dedi.

Bir vatandaşın, "Bazı emekli generaller darbe istiyor. Ben bunu istemiyorum. Ne yapacaksınız?" şeklindeki sorusuna yanıt veren Başbakan Erdoğan, "Emekli bir zatın darbe arzusu varmış. Ben de istemiyorum. Darbe arzusu varmış. Türkiye artık bir 'darbeler ülkesi' olarak anılmayacaktır. Bu böyle bilinsin. Türkiye tercihini yapmıştır ve bu demokrasidir. Bütün mesele bunu çalışmaktır." diye konuştu.

"DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI YAPANLAR MENFAATLERİ ZEDELENENLERDİR"

Başbakan Erdoğan, soruya yönelik konuşmasının devamında ise, "Şunu bilmenizi istiyorum; bu tür zaman zaman çığırtkanlıklar içinde olanlar menfaatleri zedelenenlerdir. Ve eğer farklılıkları zenginlik olarak görebilirsek, demokrasiyi laikliği sosyal ve hukuk devleti anlayışımızı tam manasıyla kavrar yerine oturtursak bir çok şey çözülecektir. Zaman zaman çıkıyorlar mesela laiklikle ilgili konuşmalar yapıyorlar. Bakın biz ne diyoruz. 1982 Anayasası'nın gerekçesinde laiklik nasıl tanımlandıysa biz aynı şekilde bu laikliği istyiyoruz. Ne diyor orada? Devlet tüm inanç gruplarına eşit mesafededir. Hepsi devletin güvencesi altındadır. Var mı bir itirazımız, yok! 1982 Anayasası'nı kimlerin yaptığı belli. Ee! niye rahatsız oluyorsunuz? Biz almışız bunu partimizin de programına koymuşuz. Olay bu kadar basit; ama buradan farklı şekilde yaklaşmak isteyenler var. Tabiî ki biz bu oyunlara asla gelmeyeceğiz ve inşallah ülkemizin yaşam standardını hızla yükseltmek, Türkiye Cumhuriyeti'ni demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıma yolumuza devam edeceğiz." dedi.