BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Hükümetin kararı yüz karası

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'dan hükümete ağır eleştiri

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Irak ile yapılan terörle mücadele anlaşmasından sıcak takip maddesinin çıkartılmasını "yüz karası" olarak nitelendirdi.

Mumcu, Mehmet Ağar'la birleşme çabalarının sonuçsuz kalmasıyla ilgili olarak ise, "Türkiye'nin birleşme çağrılarına verdiğimiz olumlu ve fedakâr karşılık, -üzülerek ifade ediyorum ki- utanç verici bir takım ayak oyunları ile ayaklar altına alınmıştır." dedi.

Erkan Mumcu, Bursa'da il teşkilatının düzenlediği iftara katıldı.

Anavatan taş üstüne taş koyan tek parti

Burada partililerle hasret gideren Mumcu, "Anavatan'ın bu ülkede taş üstüne taş koyan tek parti" olduğunu belirterek, "Sizler onurla gururla başınız dik yürüyün. Çünkü siz bunu hak ediyorsunuz. Bundan sonra geçmişte yaptığımız hataların kendi içimizde muhasebesini yapacağız. Aynı hataları tekrar etmeden bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz. Sakin sakin, acele etmeden bu ülkenin geleceğini kurtaracak projeleri hazırlayacağız." diye konuştu.

Bu karar yüz karası

Hükümetin Irak'la yaptığı terörle mücadele anlaşmasını eleştiren Erkan Mumcu, yapılan anlaşmayı "yüz karası" olarak nitilendirdi.

Her gün ülkenin uluslararası platformda gerilediğini iddia eden Mumcu, şunları dile getirdi; "Türkiye, uluslararası arenada kendisini ispat edecek bağamsız devlet siyasetine sahip değil. İki gün önce yüz karası bir sahne yaşadık. Irak'la teröre karşı işbirliği anlaşması imzalanacaktı. Kuzey Irak bölge yönetiminin itirazı aşılamadı ve anlaşmadan sıcak takip maddesi çıkarıldığı halde Türk hükümeti bu anlaşmaya imza atmak zorunda kaldı. Anavatan iktidarında böyle bir anlaşma imzalanmaz ve yırtılıp atılırdı. Böyle bir anlaşmanın pazarlığı bile yapılmazdı."

"BİRLEŞME ÇABAMIZ, BİR TAKIM AYAK OYUNLARI İLE AYAKLAR ALTINA ALINDI"

Erkan Mumcu, Mehmet Ağar'la 22 Temmuz seçimleri öncesi gerçekleştirilmek istenen birleşme ile ilgili olarak ise şunları söyledi;

"Ne yazık ki geride bıraktığımız seçimlerde Türkiye aradığı alternatifi bulamadı. Anavatan Partisi olarak Türkiye'nin birleşme çağrılarına verdiğimiz olumlu ve fedakâr karşılık, -üzülerek ifade ediyorum ki- utanç verici bir takım ayak oyunları ile ayaklar altına alınmıştır. Bunun hesabı görüldü mü; sandıkta görülen hesabı sayarsanız evet... Ama bizim açımızdan hala aydınlatılması gereken hususlar vardır."