BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.381,99
HABER /  SPOR

Cimboma SAĞLAM alkış!

Beşiktaş Teknik Direktörü Sağlam, Galatasaray'ın galibiyeti hakettiğini söyledi

Abone ol

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, derbi maçta Galatasaray'ın, kazanmayı kendilerinden daha fazla istediğini söyledi.

Ertuğrul Sağlam, karşılaşma sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray derbisinin ligdeki konumları itibariyle kazanmak istedikleri bir maç olduğunu ifade ederek, ''Kazanıp, rakibimizin önüne geçmek amacındaydık. Maalesef 90 dakika boyunca bu isteğimizi gerçekleştirecek oyun kalitesini sahaya yansıtamadık. Devrenin sonunda gol bulduk. İkinci yarıya iyi başlamak isteyip, rakibin risklerini iyi değerlendirme gibi umudumuz vardı. Ancak rakip bizden daha fazla kazanmak istedi. İyi oynamadığımız bir karşılaşmayı haklı olarak kaybettik'' diye konuştu.

''Bazı kişiler 'hakem aut olan topu korner verdi. Penaltı olmayan pozisyonu penaltı verdi' diyebilirler'' yorumunu yapan Sağlam, şöyle devam etti:

''Ama biz bunun arkasına sığınmayacağız. Futbol adına doğruları neden sahaya yansıtamadık, bunları bulmak zorundayız. Önümüzde çok yakın zamanda camiamız açısından önemli bir maç var. Bu maçı bir kenara bırakıp Porto karşılaşmasını düşünmek zorundayız. O maçta alacağımız 3 puan, bu maçın olumsuzluğunu üzerimizden atacaktır. Rakibimizi kutluyorum. Kazanmayı bizden daha fazla istediler.''

Sağlam, yeteri kadar ofansif oynayamadıklarını ifade ederek, ''Çift forvetle maça başladık. Ama kazanmak için, kazanacak derecede doğruları yapmalısınız, biz bunu yapamadık. Ne Galatasaray'ın oynamayan yıldızları, ne de seyircisiz oynamak bize yaramadı. Keşke seyircili oynansa, yıldızlar da forma giyseydi. Kaybederken suçlu aramanın gereği yok. Kazanırken herkes başarıyı sahipleniyorsa, başarısızlıkta herkes şapkasını önüne koyacak. Buna ben de dahilim, oyuncularım da dahil'' dedi.