BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  DÜNYA

Fehriye nasıl kaçtı?

Belçika Adalet Bakanı Laurette Onkelinx ve İçişleri Bakanı Patrick Dewael, ortak bir açıklama yaptı!

Abone ol

Belçika Adalet Bakanı Laurette Onkelinx ve İçişleri Bakanı Patrick Dewael, ortak bir açıklama yaparak, terörist Fehriye Erdal'ın "sözünde durmadığını", "gözaltında tutulduğu evi geçen pazartesi günü terk ettiğini" bildirdi.

Bakanlar, teröristin 19 Şubat tarihinden itibaren "yakın takibe" alındığını, 27 Şubat'ta, "polise bilgi vermeden", "Bruges Mahkemesi tarafından 6 yıl hapis cezasına çarptırılan Musa Asoğlu eşliğinde" evden ayrıldığını açıkladı.

Açıklamada, teröristin, "İstihbarat Servisi'ne izini kaybettirdiği" belirtildi.

Belçika'da konuya ilişkin kapsamlı tartışmalar ve kurumlar arası çekişmeler artarken, Adalet ve İçişleri bakanlarının daha ayrıntılı açıklamalar yapmaları ve kamuoyunu bilgilendirmeleri bekleniyor.

Açıklamalar ve çeşitli kaynaklardan gelen bilgiler, Erdal'ın, Bruges Mahkemesi'nin kararının açıklanmasından bir gün önce kaçtığına, evden çıkarken istihbarat birimleri tarafından izlendiğine, daha sonra izini kaybettirdiğine, Musa Asoğlu eşliğinde firar ettiğine ilişkin bilgileri doğruluyor.

Asoğlu, dün, Bruges Mahkemesi'nin kararından sonra tutuklandı.

Belçika polisinin, teröristin nereye götürüldüğüne ve nerede saklandığına ilişkin bilgi elde etmek umuduyla Asoğlu'nu sorguladığı ifade ediliyor.

Bruges Ceza Mahkemesi'nin kararında "terör örgütü" olarak nitelendirdiği DHKP-C'nin en "katı ve kararlı" üyelerinden olan, örgütün sözcülüğünü yapan terörist Asoğlu, mahkemede yaptığı sert ve pişmanlık yansıtmayan açıklamalarının ardından en ağır cezayı alan sanık oldu.

Brüksel'deki terör örgütü yandaşları da yaptıkları açıklamalarda, terörist Erdal'ın bulunduğu yerin sadece Asaoğlu tarafından bilindiğini ifade ettiler.