BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.498,66
HABER /  SEÇİM

Fehmi Koru CHP'ye taktik verdi

Fehmi Koru bugünkü yazısında 1 Kasım seçim sonuçlarını kaleme aldı yüzde 25'e demir atan CHP'ye akıl verdi.

Abone ol

Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru,  "CHP 'kaybedenler kulübü' üyeliğinden kurtulabilir" başlıklı yazısında "yenilenme" çağrısı yaptı

AK Parti'nin damga vurduğu 1 Kasım seçimlerinin analiz eden Koru'nun gündeminde CHP vardı.

CHP'yi yerinde saydığı için kaybedenler arasında gösteren yazar, kemikleşmiş oyun üstüne çıkması için partinin yenilenmesi gerektiğini savundu.

Bülent Ecevit'in söylem değişikliğiyle 1997 seçimlerinde aldığı yüzde 41.38 oyu örnek gösteren Koru, Kılıçdaroğlu'na parti ideolojisini sorgulamaya çağırdı.

Yeniden biçimleme yerine partiyi "sol" zeminde tutmayı tercih etmesini yanlış bulan yazar, AK Parti'yi örneğiyle yazısını tamamladı:

CHP YENİLENMELİ

"Sol-sağ" çelişkisinin zaten fazla bir anlam taşımadığı ülkemizde, çelişkinin dünya çapında gözden düştüğü bir dönemde hem de...
Tamam da, CHP ne yapabilir(di)?
Örnek, CHP'lilerin hemen önünde duruyor: AK Parti... Kökleri Cumhuriyet'ten öncesine dayanan bir geleneğin günümüzdeki uzantısıdır AK Parti; ancak her dönemde kendisini yenilemeyi başarmış bir geleneğin en son versiyonudur.
Zaman zaman geleneğin eski versiyonlarının etkisi altına düşüyor o da; ama olsun, kendisini her daim "yeni" olarak sunabilecek bir esnekliği de içinde barındırıyor.
Neden CHP kendisini gelenekten tam anlamıyla koparmadan çağın gereklerine uyduramasın? AK Parti gibi...
Bunu beceremezse, her seçimde "kaybedenler kulübü" üyeliğini tazelemek zorunda kalacaktır..."

Yazının tamamı için tıklayın