BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.496,14
HABER /  GÜNCEL

Federasyon'da Sedat Peker sıkıntısı

Futbol Federasyonu'nda Sedat Peker sıkıntısı. Yeni seçilen Yönetim kurulu listesindeki bazı isimlerin çete lideri ile telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı....

Abone ol

Ankara'daki olağanüstü genel kurulda AKP hükümetinin tüm muhalefetine karşın Futbol Federasyonu başkanlığına seçilen Haluk Ulusoy 'un listesindeki tartışmalı isimler, "futbol- mafya" bağlantısını gündeme getirdi.

Özellikle yönetimdeki bazı isimlerin "Sedat Peker" le dostluklarının bulunmasının, Haluk Ulusoy'u önümüzdeki dönemlerde zor durumda bırakacağı öne sürüldü.

Kamuoyunda Kelebek operasyonu olarak bilinen mafyaya yönelik polis baskınında gözaltına alınıp sonra serbest bırakılan ve hakkındaki tedbir kararı da kaldırılan Tahir Kıran 'ın Haluk Ulusoy'un listesinde yer almasının ardından yedek listedeki 2 kişinin daha mafya lideri Sedat Peker'le ilişkisinin olduğu öne sürüldü. Adları polis kayıtlarında bulunan ancak açıklanmayan bu kişilerin Peker'le dönem dönem telefon görüşmesi yaptığı iddia edildi.

Bu isimlerden birinin Haluk Ulusoy yönetiminin yedek listesinde yer aldığı belirtildi.

Kıran: 'Hukuka güveniyorum'

Sabah gazetesinin önceki günkü sayısında yer alan haberde adı mafya lideri Sedat Peker'le anılan F.Bahçe kongre üyesi ve federasyon yöneticisi Tahir Kıran, ''Birçok arkadaşım var. Telefonumu da çoğu kişi bilir, arar. Yaptığım görüşmeler benim herhangi bir suç eyleminin içinde olduğumu kanıtlamaz.

Sonuçta gözaltına alınmış olsam bile hakkımda suç unsuru bulunmadığı gibi üzerimdeki her türlü tedbir ve haciz kararı da kaldırıldı. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletiyse, hukukta insanları suçsuz bulduysa göğsümü gere gere dolaşırım, yöneticilik de yaparım'' dedi .

Kaynak: