BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.504,25
HABER /  GÜNCEL

Demirel'den AK Parti'ye gözdağı

Ak Parti'den gelen eleştirilere sert cevap veren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel adeta gözdağı verdi: Polemiğe girersem kötü olur!

Abone ol

AP’li ve DYP’li eski vekiller ile Anadolu Kulübü’nde buluşan Demirel, AK Parti’den gelen eleştirilere cevap verdi. Kimseyle polemiğe girmem, girersem kötü girerim.

Siyasete dönüp dönmeyeceği tartışılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Adalet Partili ve DYP’li eski milletvekilleri ile bir araya geldi. Demirel, bir grup toplantısını andıran toplantıda, eski bakanlarına ve milletvekillerine Türkiye’nin milli davalarına sahip çıkma çağrısında bulunurken, kılıçları çektiğinin de mesajını verdi. Demirel, Anadolu Kulübü’nün düzenlediği panel çerçevesinde, genel başkan olduğu dönemde birlikte siyaset yaptığı eski milletvekilleri ve bakanlarla görüştü. Demirel siyasete ilişkin mesajlar verdiği konuşmasında, hükümeti de eleştirdi.

DEMİR ÇARIK, DEMİR ASA

Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in “Bu tip siyasetlerin son kullanım tarihi çoktan geçmiştir” yorumuna da cevap veren Demirel’in sözleri önümüzdeki günlerde sertleşeceği izlenimini verdi. Demirel, şunları söyledi:

- Bizim içimize ayrıcalık sokmak kadar bir namertliği tasavvur edemiyorum. Bugün Türkiye’ye musallat olmuştur. Hepinizin nüfuz sahibi olduğu yerler var. Susmayın. Giyin demir çarık, demir asayı. Türkiye’yi böldürtmeyin.

- Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmelidir. Burada bulunan arkadaşlarımla, bu ülkenin insanlarını eşit vatandaşlar yapmak için meydan meydan dolaştık. Erken seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi beni ilgilendirir.

- Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamda oturan kişi tartışılmamalı. Ben “Cumhurbaşkanını halk seçsin” diyorum. Niçin kaçıyorsunuz bundan? Kimsenin gocunmaması lazım. Ben kimseyle polemiğe girmem, girersem kötü girerim, onu söyleyeyim.

‘Hafızasını tekrar kurcalamalı’

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili ifadelerine tepki göstererek, “Artık miadı dolmuş usullere müracaat etmemesini dileriz’’ dedi. Demirel’in “Yüzde 26-27 oyla Çankaya’ya çıkmam’’ sözü olduğunu anımsatan Ergin, bunları, “hafızayı kurcalamayı gerektiren söylemler’’ olarak değerlendirdi.

Haber: Seda Şimşetk
Kaynak: