BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.444,56
HABER /  GÜNCEL

İtiraf iddiası Federasyonu ayaklandırdı

Daha önce savcılardan soruşturmaya ilişkin brifing alan Mehmet Ali Aydınlar yeniden İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek soruşturma hakkında bilgi aldı.

Şike soruşturmasını yürüten savcıyla ikinci kez görüşen Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar delilleri istedi. Ancak Savcı Berk soruşturma bitene kadar delil vermeyeceklerini iletti.

Adliye çıkışı Aydınlar yaptığı açıklamada, "Ligin ertelenmesi sözkonusu değil.  Aldığımız kararlar kanun değil, değiştirebiliriz. Sağlıklı karar vermek için delillerin elimizde olması gerekiyor" dedi.

Aydınlar ayırca, soruşturmayı yürüten savcıların kendilerine herhangi bir belge vermediğini de söyledi ve ekledi:

"Savcılıktan belge istemek için geldik ancak soruşturma bitene kadar belge veremeyeceklerini söylediler."

İKİNCİ ZİYARET

Her geçen gün boyutları genişleyen şike soruşturmasında tutuklu sayısı 31'e ulaşması sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar yeniden adliyeye geldi. Saat 10.30'da adliyeye gelen Aydınlar, 'Futbolda şike soruşturmasını' yürüten savcı Mehmet Berk ile görüştü. Yaklaşık 1 saat adliyede kalan Aydınlar, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ŞU AN BELGE VERMEYECEKLER"

Soruşturmayla ilgili bilgi almak için adliyeye geldiğini ifade eden Aydınlar, "Savcı beyden soruşturmanın gidişatı hakkında bilgi aldım. Bize belge verip veremeyeceğini sordum. Şu an soruşturmanın gizliliği açısından henüz bize belge veremeyeceklerini söyledi. Soruşturma tamamlandıktan sonra bize delil ve belgeleri bizimle paylaşabileceklerini ifade ettiler" diye konuştu.

"KARARLARI REVİZE EDEBİLİRİZ"

Türkiye Futbol Federasyonu olarak bir takvim belirlediklerini belirten Aydınlar, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Yeni gelişmeler olursa tekrar değerlendirebiliriz. Bizim verdiğimiz karar bir yönetim kurulu kararıdır. Yönetim kurulu şu ara sürekli toplantı halinde. Gerekirse daha fazla toplanırız. Aldığımız kararları revize edebiliriz. Bu kararlar kanun değil, Allahın emri de değil. En doğru kararı vermeye çalışıyoruz."

"SAĞLIKLI KARAR VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Futbol Federasyonu Muhasebe Müdürü Ozan Kilik'in de emniyette ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldığını belirten Federasyon Başkanı Aydınlar, "Bizim karar vermemizi gerektirecek bir durum ortaya çıkarsa biz kararımızı veririz. Karar vermekten kaçınmıyoruz. Burada şöyle bir intiba var. Sanki birileri korunuyor kollanıyor. Hayır. Sağlıklı ve doğru karar vermeye çalışıyoruz. Bu kararı verebilmek için de elimizde belgelerin olması gerektiğini söylüyoruz" diye konuştu.

"ŞUAN LİGİN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Aydınlar bir gazetecinin, "Ligin ertelenmesi söz konusu mu?" yönündeki sorusuna, "Şu anda öyle bir şey söz konusu değil" diye yanıt verdi.

İTİRAF İDDİASI HAREKETE GEÇİRDİ

Şike ve teşvik soruşturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan, ardından tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcuları İbrahim Akın ve İskender Alın'ın savcılıktaki ifadelerinde suçlamaları kabul ettikleri iddiasının, Futbol Federasyonunca yakından takip edildiği, doğruluğunun teyidi için yetkili makamlar nezdinde yeni bir girişimde bulunulacağı öğrenildi.

Dünkü sorgularında Fenerbahçe ve Beşiktaşlı yöneticilerden teşvik niteliğinde gelen teklifleri doğruladıkları ileri sürülen iki futbolcunun ifadelerinin resmileştirilmesi durumunda, federasyonunun küme düşürme de dahil, talimatların öngördüğü yaptırımlar için süreci hızlandıracağı bildirildi.