BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.515,22
HABER /  GÜNCEL

FBI Rus casus şebekesinin görüntülerini yayınladı

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI Rus casus şebekesine üye olduğu belirtilen kişilerin kendileri arasında ve Rus yetkililerle bilgi ve para alışverişi yaparkenki görüntülerini yayınladı.

Abone ol

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI, geçen yıl serbest bırakılan bir Rus casus şebekesinden Anna Chapman ve bazı diğer kişilerin ABD’de çeşitli yerlerde bilgi ve para alışverişi yaparken çekilen gizli görüntülerini yayınladı.

Gizli kayıtlar FBI'ın Hayalet Hikâyeleri adı verilen bir izleme operasyonunun yayınlanan belgeleri arasında yer alıyor.

ABD'de 10 yıl yaşamış olan Rus ajanların önemli bir gizli bilgiye erişmeyi başardıkları düşünülmüyor.

Ajanlar, 2010 yılı Temmuz ayında Avusturya'nın başkenti Viyana'daki bir casus değişimi anlaşması üzerine serbest bırakılmışlardı.

Kayıtlardan birinde, ABD'de kendisini emlakçı olarak çalışıyormuş gibi gösteren Chapman, New York'ta bir alışveriş merkezinde, aynı kablosuz bağlantıyı paylaştığı Rus devlet yetkilisine şifreli bilgiler aktarırken görüntüleniyor.

Bir başka videoda ise casus şebekesinin lideri olduğu düşünülen Christopher Metsos'un New York'taki Queens istasyonunda Rus bir yetkiliden para dolu bir çanta alırken görülüyor.

FBI ajanların, üst düzey Amerikalı yetkililer arasında bilgi paylaşmayı kabul edebilecek kişileri tespit etmekle görevli olduğuna inanıyor.

Associated Press haber ajansına bilgi veren bir FBI sözcüsü Hayalet Hikâyeleri adlı kayıtların yayınlanmasının Cadılar Bayramına denk gelmesinin tesadüf olduğunu söyledi.

Kayıtlar arasındaki bir başka videoda ise Chapman kendisini Rus konsolosluk görevlisi olarak tanıtan FBI ajanı ile New York'ta bir kafede görüşürken görüntüleniyor.