BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.422,53
HABER /  GÜNCEL

F.Bahçe'nin CAS'taki davası tehlikede!

Fenerbahçe’nin CAS’a açtığı davanın detayları ortaya çıkmaya devam ediyor

Abone ol

Spor Hukuku Enstitüsü Yönetim Kurulu üyesi Avukat Engin Tuzcuoğlu, davanın "şike var-yok meselesi" olmadığını, verilen ihraç kararının zamanının uygunluğu-uygunsuzluğu, yani "ben tam hazırlığımı yapmışken sen beni ihraç ettin" davası olduğunu söyledi.

Fenerbahçe CAS'a, TFF'nin verdiği kararın temyizi olarak gitti üst mahkemeye. Ama Türkiye'de açılmış olan davada, UEFA taraf değil. Fenerbahçe, UEFA ile ilgili davada sorun yaşayacak. Kararı TFF'nin verdiğinin ortaya çıkmasından sonra UEFA devreden çıkacak ve TFF ile Fenerbahçe karşı karşıya kalacak. Taraflardan birisi yabancı olmadığı için de, CAS ret kararı verecek. Fenerbahçe'nin burada davayı usule geçirmesi gerekiyor. İşte o durumda Fenerbahçe tazminat almaya hak kazanabilir. Ama UEFA'nın kendini davadan sıyırıp Fenerbahçe ile TFF'yi başbaşa bırakmayı amaçladığı da ortada.

Şu an itibariyle de Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Liginden ihraç kararına yaptığı başvuru Tahkim Kurulu tarafından reddildiği için sarı-lacivertli ekibin tazminat alma hakkı yok. Ama şike davası sonuçlanır ve Fenerbahçe aklanırsa işte Fenerbahçe o zaman dava açma hakkını yakalayacak.