BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.410,87
HABER /  MEDYA

Fatmagül'ü bırakın Haberal'ın suçu ne?

Ahmet Hakan, Mehmet Haberal'ın savunmasını okuduğu zaman aklına gelen soruyu yazdı... İşte o soru ve Ahmet Hakan'ın yanıtı...

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugün köşe yazısında "" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Hakan, televizyon fenomeni halini alan "Fatmagülün Suçu Ne?" dizisinin değil Ergenekon davasından tutuklu olan Mehmet Haberal'ın gündemde tutulmasını istedi.

"Eğer şöyle okkalı bir "Suçu ne?" suali sorulacaksa... Fatmagül'ü falan bir tarafa bırakıp tamamen Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın durumuna eğilmemiz gerekiyor." diye başladığı yazısında Ahmet Hakan, Haberal'ın "Suçum Ne?" başlıklı savunmasını okuyucularına duyurdu.

Hürriyet yazarı, Ankara yolculuğu sırasında uçakta okuduğu Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'ın mahkemedeki savunmasını içeren "Suçum Ne?" adlı kitabında yer alan savcıların sorularına dikkat çekti.

Savcıların, Mehmet Haberal'a 'ciddi' bir soru sormadığını öne süren Hakan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Savcılar Mehmet Haberal'a soruyorlar: Falancayla ne konuştun? Falan toplantıya neden katıldın? Senin üniversitene ait olan falan oteli falancaların toplantısı için neden tahsis ettin? Telefonda falancaya şunu söylerken ne demek istedin? Falancayı tanıyor musun? Hükümeti düşürmek için toplantılar yaptın mı?

ORTADA SİLAHLI KÜLAHLI SORU YOK

Ortada ciddi, oturaklı, "Vay be" dedirtecek tek bir soru yok...
Bir terör örgütünün yöneticisi olmakla suçlanan Haberal'a, bir tanecik bile "silahlı / külahlı" soru sorulmuyor. Sorulan soruların hepsi normal bir demokraside olağan karşılanması gereken durumlara işaret ediyor.

HABERAL NEDEN AYLARDIR TUTUKLU?

Ve insan 230 sayfalık sorular ve cevapları okuduktan sonra kendi kendine soruyor: Mehmet Haberal aylardır neden tutuklu?"