BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN

Fatma Girik: Karşımda bir yaprak gibi titriyordu!

Yeşilçam'In usta oyuncusu Fatma Girik, Tarık Akan'la oynadığı ve Akan'ın kariyerinin ilk filmi olan Solan Bir Yaprak'ı ve onunla tanışma hikayesini anlattı.

Abone ol

Usta oyuncu Tarık Akan 66 yaşında aramızdan ayrıldı. Kariyeri boyunca pek çok filme imza atan ve sosyal içerikli filmlerle dikkat çeken usta ismin kariyeri, Ses Dergisi’nin açtığı Sinema Artisti Yarışması’yla başlamıştı.

Tarık Akan’ın ilk filminde birlikte oynadığı Fatma Girik’in usta isim hakkındaki sözleri:

BİR YAPRAK TİTRİYORDU KARŞIMDA

İlk filmi birlikte çektik, adı ‘Solan Bir Yaprak’ tı. Ben Tarık’tan altı yaş büyüğüm sete geldiğinde adeta filmin adında olduğu gibi bir yaprak misali titriyordu. Karşısında o ana kadar bu kadar yakından görme fırsatı bulmadığı bir ünlü vardı ve bu durum onu heyecanlandırmıştı. Ona elimden geldiğince destek olmaya çalıştım.

“HALKIN SÖYLEYEMEDİKLERİNİ SÖYLÜYORDU”

Tarık akan çok bilinçli bir adamdı. Sonradan o lay lay lom filmleri bırakarak, sosyal içerikli filmlerde oynamaya başladı. Ben zaten sinemaya başladığımdan beri böyle filmlerde oynuyorum, halkın söyleyemediklerini söyleyebileceği filmlerde oynamaya başladı. Onunla, Solan Bir Yaprak ve Orhan Kemal’in Kaçak romanından uyarlanan yine aynı adı taşıyan filmde oynadık. Çok iyi bir sanatçıydı. Hep insanların sesini duyurmanın, iyi bir şeyler yapmanın peşindeydi.