BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cerablus operasyonu son durum IŞİD vuruluyor

CERABLUS operasyonu 24. gününe girdi. TSK'ya ait zırhlı birlikler Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurdu.

Abone ol

SURİYE'nin Cerablus kentinin IŞİD'den temizlenmesi ve Türkiye sınırının güvenli hale getirilmesi amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 24'üncü gününe girdi.

Bayramın bitmesiyle yeniden hareketlenen sınır hattına yakın noktadaki IŞİD hedefleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait zırhlı birlikler ve savaş uçakları tarafından hedef alındı.

TSK, geçen 24 Ağustos günü Cerablus'un IŞİD'den temizlenmesi ve sınırın güvenli hale getirilmesi amacıyla 'Fırat Kalkanı' adını verdiği harekatı başlattı. Harekat kapsamında sınırı geçen zırhlı birlikleri tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri aynı gün Cerablus ve çevresindeki köylerin denetimini ele geçirdi.

ÖSO güçleri daha sonra TSK desteği ile batıya doğru ilerleyişini sürdürürken, harekatın ikinci evresinde bu kez zırhlı birlikler Kilis'in Elbeyli İlçesi'nden Suriye'nin Rai bölgesine girdi. İki cepheden ilerleyen ÖSO güçleri, kısa süre içerisinde Cerablus ile Azez arasındaki 98 kilometrelik hattının tamamından IŞİD militanlarını temizledi ve güneye doğru ilerlemeye başladı.