BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,70
ALTIN 2.395,55
HABER /  GÜNCEL

Fatih'te polise silahlı saldırı

Fatih’te, etrafa rastgele ateş eden şahıs ihbarına giden polis ekipleri, aynı şahsın silahlı saldırısına uğradı.

Abone ol

Ekip otosuna 2 adet kurşun isabet ederken polisler olayı yara almadan atlattı. Mahalleyi adeta ablukaya alan polis ekipleri, zanlıyı film gibi operasyonla yakaladı.

Olay, Derviş Ali Mahallesi Fethiye Caddesi üzerinde, saat 01.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, bir şahsın silahla etrafa rastgele ateş ettiği ihbarını alan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği’ne bağlı 34 A 76155 kodlu ekip, söz konusu adrese intikal etti. İsminin Mustafa T. (26) olduğu öğrenilen şahıs olay yerine gelen polis ekiplerine de silahla ateş etmeye başladı. Saldırıya uğrayan polis ekibi olay yerinden kısa sürede uzaklaştı. Araçlarına 2 adet kurşun isabet eden polisler karakola geçti. Telsizden yapılan anonsla bütün ekipler alarma geçirildi. Karakola gelen sağlık ekipleri, saldırıya uğrayan polislerde herhangi bir yaralanmanın olmadığını belirledi.

Arkadaşlarının iyi olduğunu öğrenen polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren şahsı yakalamak için operasyon başlattı. Çok sayıda resmi ve sivil polis, çelik yeleklerini giyerek saldırganı bulmak için arama yaptı. Bu sırada olay yeri de emniyet şeridiyle kapatılarak inceleme yapıldı. Adreste çok sayıda boş kovan bulundu. Görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda saldırganın izini bulan polis ile zanlı arasında kovalamaca başladı. Polis ekipleri, Mustafa T.'yi Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde yakalamayı başardı. Şahıs bu sırada elindeki silahla polis ekiplerine yine ateş etti. Saldırıyı yara almadan atlatan polis ekipleri, saldırganı etkisiz hale getirerek kelepçeledi. Saldırgan daha sonra gözaltına alınarak Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Şahsın alkollü olduğu iddia edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.