BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,53
ALTIN 2.381,08
HABER /  DÜNYA

İlk açıklama Obama'dan geldi!

Başbakan Erdoğan ile bir araya gelen Obama, görüşmeyle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol
Galler'de düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesine katılan Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama ile görüşmesi sona erdi.
 
Basına kapalı görüşme, TSİ 17.05'te başladı. Görüşme 1 saat 25 dakika sürdü.
 
Görüşmenin içeriğine ilişkin gelen ilk bilgilerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ABD ile stratejik işbirliğimiz var" dediği ve Obama'nın da "istihbaratta işbirliğimiz devam etmeli" dediği öğrenildi.

ERDOĞAN OBAMA'DAN GÜLEN'İ İSTEYECEK- TIKLAYIN 
 
'ATEŞKESE ŞÜPHECİ YAKLAŞIYORUZ'
 
Toplantı sonrası ilk açıklama ABD Başkanı Obama'dan geldi. Obama şunları ifade etti:
 
"Rusya'ya sert bir mesaj göndermek istiyoruz. Rusya'ya mali yaptırımları artıracağız. Bugün bir ateşkes ilan edildi Ukrayna'da. Başarı içi ateşkesin işlediğini görmemiz lazım. Ukrayna'nın egemenliğini ihlal etmeyi bırakmalı Rusya. Ateşkes açısından umutluyuz. Fakat biraz şüpheci yaklaşıyoruz. Aslında ateşkesin sebebi Rusya'ya geçmişte uyguladığımız yaptırımlar. Bu yaptırımlar Rusya'ya sarsmıştı.
 
Galler'de birçok gelişme kaydettik. Bu gelişme NATO ülkeleri için toplu savunmaya ne gerekiyorsa yapılmalı."
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Obama görüşmesi öncesinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile de bir araya geldi.
 
Görüşme öncesi Obama ise Erdoğan'ın ölgede önemli bir ittifak için önemli bir lider olduğunu ifade etti.
 
Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığına atanması beklenen Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın eşlik ederken, ABD Başkanı Obama'nın yanında Dışişleri Bakanı John Kerry hazır bulundu.