BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.387,53
HABER /  DÜNYA

Fatih Terim, Türkiye’nin Puskas’ıdır

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in Türkiye A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğüne getirilmesine Macar teknik direktör Kalman M...

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in Türkiye A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğüne getirilmesine Macar teknik direktör Kalman Meszöly, tam destek verdi.
Macaristan’daki spor medyası, TFF’nin Abdullah Avcı’nın görevine neden çok daha önce son vermemesini eleştirirken, Fatih Terim’in Avcı’nın yerine getirilmesini 2014 Brezilya Dünya Futbol Şampiyonası için Türkiye adına son şans olarak nitelendirdi.
1984-1986 yılları arasından önce Türkiye A Milli Futbol Takımı, ardından Fenerbahçe’nin teknik direktörlüğünü yapan Macar Kalman Meszöly, Terim’in yeni görevi ile ilgili İHA muhabirine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“TFF’YE TERİM’İN ÇOK ÖNEMLİ BİR TEKNİK DİREKTÖR OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİM”
Abdullah Avcı’nın çok başarısız olduğunu savunan Macar hoca, TFF’nin Avcı’ya bu kadar sabretmesinin kendisini çok şaşırttığını, Terim’in bu göreve getirilmesinin doğru olduğunu belirtti.
Meszöly, teknik direktörlükte Terim’e güvendiğini ifade ederek, “1984 yılında Türkiye Milli Takımı’nın başına getirildiğimde, Terim bu takımın stoperiydi. Ancak ben onu karşıma alarak ‘benim oyun düzenimde sana yer yok’ dedim ve milli takıma almadım. Ancak TFF’ye Terim’in çok önemli bir teknik direktör olacağını, Terim’in geleceğin Türk antrenörü olabilmesi ve yetişmesi için ellerinden gelenin fazlasının yapılmasını, yurt dışında antrenörlük kurslarına gönderilmesini istedim” dedi.
“Terim’i neden üzüyorlar, anlamıyorum” diyen, Meszöly, 1994-1996 yılında Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Macaristan ile aynı grupta bulunan Türkiye’nin Terim’in ortaya koyduğu başarıyla finallere gittiğini, kendisinin teknik direktörlük yaptığı Macaristan’ın ise finallere gidemediğini belirtti.
Türkiye’nin 2014 Brezilya Futbol Şampiyonası finallerine gidebilmesi için 4 maçı da kazanıp, Romanya ve Macaristan’ın alacağı sonuçlara bakılacağını açıklayan Meszöly, “TFF, Terim kararını çok daha önce verseydi Türkiye’nin finallere gideceği kesin olurdu” ifadesinde bulundu.
Fatih Terim’in çok zengin olduğunu söyleyen Meszöly, TFF’den gelecek paraya ihtiyacı bulunmuyor, ancak o milli takımdan gelecek parayı istemediğini dile getirerek ne denli cömert ve vatansever bir spor adamı olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti.

“TERİM TÜM DÜNYA’YA NE DENLİ BAŞARILI BİR HOCA OLDUĞUNU GÖSTERDİ”
Meszöly, Terim’in Milli Takım’ın başına getirilmesi ile ilgili konuşmasını şöyle noktaladı:
"Mustafa Denizli ve Şenol Güneş başarılı teknik direktörlerdir. Kendilerini de çok severim. Bu doğru. Ancak Terim, tüm dünyaya ne denli başarılı bir hoca olduğunu, aldığı sonuçlarla gösterdi. Terim, Türkiye’nin Ferenç Puskas’ıdır. Tartışılmaz bir teknik direktördür. Başarıları ortadır. Türkiye’de Terim kadar hangi yerli hocanın başarısı var? Türkiye’de Fatih Terim’in eleştirilmesi ve üzülmesi kimseye yarar sağlamaz. Şimdi Türklerin ve Türkiye’nin birleşme zamanıdır. Tüm ülkenin Terim’e tam destek olarak Türkiye’nin 2014 Dünya Futbol Şampiyonası finallerine gidilmesine konsantre olması gerek. Zira dağılan milli takımı yeniden ancak Terim toparlayabilir. TFF doğru karar vermiştir."
(İHA)