BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,85
ALTIN 2.414,91
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>BM konvoyuna saldırı<br/>Kimyasal silahlı saldırı düzenlendiği iddialarını ara...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


BM konvoyuna saldırı
Kimyasal silahlı saldırı düzenlendiği iddialarını araştırmak üzere Şam’a giden BM heyetinin konvoyuna, keskin nişancılar tarafından ateş açıldı. Saldırı sonucu konvoyda ölen ya da yaralanın olmadığı öğrenildi. Heyetin saldırıya rağmen görevine devam edeceğini öğrenildi.



Cemil Çiçek’ten Suriye ve Mısır atağı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bazı ülkelerin meclis başkanlarına mektup yazarak Suriye ve Mısır konusunda çağrıda bulunacağını söyledi. 500 bin civarında mültecinin Türkiye’de kaldığını açıklayan Çiçek, Suriye’de yaşanan kimyasal katliama da değindi.



"Ağlamak insanlıktır, adamlıktır"
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında gözyaşlarını tutamayan Başbakan Erdoğan’ı eleştirenlere yanıt verdi. Bozdağ tepkilere karşılık, "Ağlamak ne zamandır zavallılık oldu. Ağlamak insanlıktır, ağlamak adamlıktır" dedi.



Ezilme tehlikesi geçiren anne ve kızıyla yakından ilgilendi
Rize’nin Pazar ilçesinde Başbakan Erdoğan’ı görmek isteyen anne ve kızı ezilme tehlikesi geçirdi. Anne ve kızı fark eden Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan onlarla yakından ilgilendi.
Rize’nin Çayeli ilçesindeki programının ardından Pazar ilçesine geçen Başbakan Erdoğan, burada ilk olarak bir diş polikliniğini ziyaret etti. Tek istekleri Erdoğan’la el sıkışmak olan anne ve kızı ezilmekten son anda kurtuldu. Başbakan yanına çağırdığı anne ve kızla yakından ilgilendi. Başbakan Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan ile sohbet eden anne ve kızı bir süre sonra bölgeden ayrıldı.


Romantik teklif hüsranla bitti
Dubai’de Hintli bir gencin evlilik teklifi hüsranla sonuçlandı. Sevgilisine AVM’de sürpriz evlenme teklifinde bulunan genç, kız arkadaşının tepkisi karşısında şaşkına döndü.
Dubai’de bir genç 3 ay önce tanıştığı sevgilisine sürpriz evlenme teklifinde bulundu. Müzikli teklif sırasında gitar çalan görevlinin elinden mikrofonu alan genç, sevgilisine dönerek konuşmaya başladı. Sevgilisini çok sevdiğini belirten genç, diz çökerek kız arkadaşına evlenme teklifi etmeye hazırlandı. Kız arkadaşının “dur” demesine rağmen sözlerine devam eden genç, sevgilisinden beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı. Müzisyenlerden birinin gitarını alan genç kız, sevgilisinin kafasına vurdu. Genç adam aldığı darbeyle şaşkına dönerken, çevrede ise büyük bir sessizlik yaşandı.


Röntgenci kameraya yakalandı
Denizli’de 1 yıllık evli bir çiftin oturduğu evi gözetleyen kişi kameraya yakalandı. Pencerelerin demir parmaklarına tırmanan şahıs, fark edildiğini anlayınca kaçtı.
Olay bir yıllık evli çiftin evlerinde olduğu sırada meydana geldi. Sessizce eve yaklaşan şahıs etrafı gözetledikten sonra pencereye tırmandı. Pencerenin demir korkulukları üzerinde uzun süre duran şahıs fark edildiğini anlayınca aşağıya atladı. Kimliği belirsiz kişi kaçarken, genç çift yaşadıkları karşısında şaşkına döndü.



Otopark ücretini ödememek için çekiçle saldırdı
Çin’de, otopark ücretini ödememek için direnen bu sürücü, kendisini durdurmaya çalışan görevliye çekiçle saldırdı.
Otopark ücretini vermek istemeyen sürücü aracıyla gitmek isteyince görevli tarafından engellendi. Kendisini durdurmaya çalışan görevliyle tartışmaya başlayan şahıs otomobilden inerek görevliye çekiçle vurmaya başladı. Elindeki çekiçle görevlinin kafasına defalarca vuran sürücü olay yerinden uzaklaşırken, hastaneye kaldırılan otopark görevlisinin ise sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.
(İHA)