BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Gül, Alevi Bektaşi toplumunun sorunlarını dinledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü Heyeti’nin kabul etti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Gül’e Alevi Bektaşi toplumunun sor...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü Heyeti’nin kabul etti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Gül’e Alevi Bektaşi toplumunun sorunlarına ilişkin bir rapor sunuldu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü Heyeti’nin Tarabya köşkünde kabul etti. Görüşmede heyet üyeleri Cumhurbaşkanı’na Alevi -Bektaşileri’nin sorunları ve çözümlerine ilişkin bir rapor sundu. Gül ve heyet üyelerinin görüşmesi yaklaşık bir buçuk saat sürdü.
Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gülizar Bektaş, “Alevi Bektaşi Enstitüsü olarak üzerinde çalıştığımız bilimsel bir raporu Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduk. Kendisi görüşme talebimizi kabul etti. Kendisiyle olumlu bir görüşme oldu. Bilim kurulumuz detaylı bir bilgi sundular. Cumhurbaşkanımız da gereğini yağacağını, görüşmenin olumlu olduğunu söylediler” dedi.

’’AK PARTİ’DEN CEVAP ALAMADIK’’
Raporu partilerin tamamına sunulduğunu söyleyen Bektaş, “Alevi Bektaşi Kültür Enstitüsü olarak raporumuz tamamlandıktan sonra partilerin tamına yazılı başvuru yaparak raporu kendilerine sunmak istediğimizi söyledik. Başta Ak Parti olmak üzere var olan tüm partilerimize yazılı bir başvuruda bulunduk. Zaten daha önce Sayın Kültür Bakanımız Almanya’ya geldiğini zaman kültür bakanımızın isteği üzerine bir görüşmemiz olmuştu. Ve bu görüşmede konuyla ilgili düşüncelerimizi sorduğunda bir raporumuz olduğunu raporun içeriğini bir çalışma haline getireceğimizi söylemiştik. Raporumuz tamamlandıktan sonra verdiğimiz söz gereği raporu sunmak istedik. İlk başta MHP, CHP ve BDP görüşmeleri kabul ettiler. Fakat Ak Parti’de bugünde kadar henüz bir cevap almadık” dedi.
Bektaş sunulan raporda Alev Bektaşi toplumu fertleri ile yapılan birebir görüşmelerin bulunduğunu, raporun sonunda ise Alevi Bektaşi Enstitüsü bilim kurulunun önerilerinin yer aldığını kaydetti.
(İHA)