BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.494,43

Fatih Portakal Türkiye'yi Uyandıran Adam

Bu hafta sizlerle Türkiye’yi uyandıran adam her sabah Türkiye ve dünyadan en son gelişmeler ve haberlerle hayatın içinde acı tatlı ne varsa 6:45’te çalan saati ile dakikaları hatta saliseleri dur durak tanımayan temposuyla yaşatan, ekranları başındaki izl

Merhabalar;

Bu hafta sizlerle Türkiye’yi uyandıran adamı paylaşacağım. Her sabah Türkiye'den ve dünyadan en son gelişmeler ve haberlerle hayatın içinde acı tatlı ne varsa 6:45’te çalar saati ile dakikaları hatta saliseleri dur durak tanımayan temposuyla yaşatan, ekranları başındaki izleyicilere her yeni günde Türkiye’nin duyarlı sesi olarak günaydın diyen Fatih Portakal Çalar Saat’i Türkiye ile buluşturuyor.

Ben ise Fatih Portakal’a yılın 10 ayı haftanın 5 günü yoğun bir tempo ile yürüttüğü haber programına canlı yayın stüdyosunda tanık olduktan sonra bu zihin ve beden yorgunluğunu nasıl attığını, yenilenmek ve tazelenmek için tatil ve otel tercihlerine ve Türk turizmine dair genel düşüncelerine kadar bir çok soruyu sordum.  Kendisiyle keyifli ve samimi bir röportaj yaptık. İşte Türkiye’yi uyandıran adam Fatih Portakal’ın tatil anlayışı;       

                                                                                                                                        

Fatih Portakal sizce tatilde de erken kalkar mı?

06:45 ‘te başlayan Çalar Saat programı için her gün günün ilk ışıklarıyla uyanan Fatih Portakal tatil de de erken kalkıyor. Rahatlık, kafa dinlemek, sevdiğim insanlarla birlikte olmak benim için tatil. Kafamı boşaltıyorum, stressiz yaşantım oluyor, tatil tazelenmek için çok önemli.  Türkiye’yi tam anlamıyla gezmek istiyorum. Tercih ettiğim tatil bölgesi Ayvalık Altınova; denizi de akşamı da çok güzeldir. Denizi kumu güneşi bir yana çıkarsız, ağabey- kardeş sohbet edebildiğim dost çevresi o tatilin keyfini daha da arttırıyor.

  

Ayvalık’ta gezilecek, görülecek, yaşanılacak o kadar çok şey varki

                                                                                                                                

Cunda Adasında Arnavut kaldırımlı taş sokaklarda yürümeli, tarihi taş kahvede sabah çayı, Ege bölgesinin çok çeşitli mezelerinden oluşan bir balık sofrasında dostlarla oturmalı her dem de yeniden hayat demeli, Papaline ve sardalyanın lezzetine bakmalı. Ayvalık’ın eşsiz koyları Ortunç Koyu, Akvaryum Koyu, Cennet Koyu, İncirli Koyu, Ali bey Koyu, Tımarhane Koyu görülmeli, eşsiz gün batımlarında şeytan softasına çıkmalı. Bir kahve içip sevdiklerine sarılmalı.

Herkes kesesine göre mağdur olmayacağı yerlere gitsin diye önere bilirim. Tatilcilerin mağdur olmamasını isterim. Tatil için yurt dışından önce,  Ülkemizin geleneği ve göreneği ile doğusunu batısını, kuzeyini güneyini içini dışını öğrenelim gezelim sonra yurtdışı diyelim.

Bence bir otel nasıl olmalı

Dış yapı devasa olabilir, çok güzel olabilir dünya kadar para harcanmış harikulade yapılar olabilir ama ona ruh verecek olan insanlar. İçerideki insanların o binaya ruh verdiğini düşünüyorum. Resepsiyon görevlisi, servis görevlisi suratsız olduğunda o otelde konaklamak çekilmez olur. Bir şey istemeye çekiniyorsunuz ve şevkiniz kalmıyor. Otellerde çalışan personelin çok kalifiye olması gerektiğini düşünüyorum.

Portakal’ın unutamadığı bir tatil anısı;

Çok keyifli bir tatil gecesinin sonunda denize girdim sonra eve gidemedim şezlongun üzerine uzanıp kalmışım sonra eşim üzerime bir havlu getirmiş öylece uyumuş kalmışım. Ertesi gün omzum tutulmuş 3 gün böyle gezdim unutamadığım acıyla dolu ama gülerek anımsadığım keyifli bir tatil anım oldu. Tatil de insanların sizinle dalga geçmesini bile kaldırabiliyorsunuz o bile hoşunuza gidiyor.

Tatilde yemek tercihleri

Otantik küçük kendine özgü salaş restoranlarda yemek yemeği seviyor. Mutfakta önce et diyenlerden, balık restoranlarında da balıktan ziyade balık mezelerine önem veriyor. Ufak ufak mezeler dost sohbetiyle güzelleşen sofraları seviyor ve bu bakımdan da Cunda adasındaki restoranları tercih ediyor.

Keyifli bir arkadaş grubuyla gittiğiniz bir restoranda bir çerez tabağı ya da bir meyve tabağı yeri geldiğinde güzel olabiliyor diye ekliyor Fatih Portakal.

  

İnsan ne kadar parası olursa olsun bildiği işi yapmalı

1993 yılınsa Sidney Hilton’da serviste ve bar görevlisi olarak çalıştım. Bir otelim olsun istemem, o profesyonellik isteyen bir iş hiçbir zaman otelcilik bana hitap etmedi. Türkiye’ye döndüğümde de düşünmedim.

Şuan yaptığım iş benim hayatımın anlamı ve daha yapacak çok şey var.

Başka bir Türkiye yok

Ama Türk turizmi olarak baktığımızda hizmet kalitesi açısından her geçen gün ilerliyoruz ancak; amacımız sadece para kazanmak olmamalı. Her yere  imar, her yere otel yapıyoruz fakat çevreye saygı göstermiyoruz. Binalar çok güzel olabilir ama başka bir Türkiye yok, başka bir toprak parçası yok ne olursa olsun çevreyi talan etmemek gerekiyor. Bu denizler, bu doğa temiz kalmalı.

Fatih Portakal kitap fuarında “ses”Siz isimli kitabının imza günü için  Beylikdüzü Tüyap Kitap fuarında sevenleriyle buluşmanın heyecanıyla ben ise farklı bir bakış açısı ile bu yazıyı sizlerle paylaşmak üzere dostça el sıkışarak vedalaştık.

Tatil tadında kalın