BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  DÜNYA

Fatih, kara teslim olmadı

Fatih Belediyesi, İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle 370 personelle tarihi yarımadanın sokaklarını ve caddelerini kard...

Abone ol

Fatih Belediyesi, İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle 370 personelle tarihi yarımadanın sokaklarını ve caddelerini kardan temizledi.
Fatih Belediyesi, kar yağışının etkisini azaltmak için başlattığı temizleme çalışmalarıyla, ilçeyi kardan arındırmaya devam ediyor. Fatih Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin karla kaplanan sokaklarını, caddelerini ve yokuşlarını iş makineleriyle temizledi. Kamu binalarının, okulların, hastanelerin önünü kardan temizleyen ekipler, halka açık pazar yerlerinde temizleme çalışmaları yaptı. Sokakları birbirine bağlayan merdivenler de kardan temizlenerek, vatandaşların iniş çıkışları kolaylaştırıldı.

370 KİŞİLİK EKİP İŞ BAŞINDA
Fatih’te kar yağışının etkilerini azaltmak için yapılan kar temizleme çalışmalarında, toplam 370 personel 30 araçla görev yaptı. Fen İşleri Müdürlüğü, Fatih’in yollarının kapanmaması için yol açma ve tuzlama çalışmalarını 90 personelle vardiya usulü sürdürürken, Temizlik İşleri Müdürlüğü toplam 280 personelle 24 saat görev yapıyor. Kar temizleme çalışmalarında günlük 200 ton tuz kullanılıyor.

FATİH ÜÇ BÖLGEYE AYRILDI
Fatih’te yaşayanların ve ilçeye gelenlerin kar yağışının olumsuz etkisinden kurtarmak için yapılan çalışmalar Haliç, Marmara ve Eminönü olmak üzere üç bölgeye ayrılarak devam ediyor. Tuzlama ve temizleme çalışmaları Haliç bölgesinde, Fatih Camii ile çevresi, Vatan Caddesi, Fevzi Paşa Caddesi, Akdeniz Caddesi ve bu caddelere bağlı ara sokaklarda yapılıyor. Marmara bölgesi sınırlarında Millet Caddesi, Kızıl Elma Caddesi, Oğuzhan Caddesi ve Koca Mustafa Paşa Meydanı’nda ve ara sokaklarda kar temizleme çalışmaları devam ediyor. İstanbul’un merkezi olan Eminönü bölgesinde ise, Ordu Caddesi, Divan Yolu Caddesi, Sirkeci olmak üzere ana arter, meydan ve önemli noktalarda tuzlama ve yol açma çalışmaları yapılıyor.

İSTEK VE ŞİKAYETLER FABİM’E İLETİLİYOR
Fatih Belediyesi’nin ilçedeki kar temizleme ve tuzlama çalışmaları kar İstanbul’u terk edene kadar devam edecek. Fatihliler, kar yağışı süresince Fatih Belediyesi İletişim Merkezi’nin (FABİM) 444 0 176 nolu telefonunu arayarak istek ve şikayetlerini iletebilecek.
7 gün 24 saat Fatihlilere hizmet veren FABİM’e gelen istek ve şikayetler Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne yönlendiriliyor. Anında sisteme alınan istek ve şikayet hızlı bir şekilde çözüme kavuşuyor.