BIST 10.644
DOLAR 32,10
EURO 35,09
ALTIN 2.525,22
HABER /  GÜNCEL

İdamı Davutoğlu erteletti!

Abdülkadir Molla'nın idamını engellemek için Ahmet Davutoğlu devreye geldi.

Abone ol

Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idamını erteleten kararın ardında Ahmet Davutoğlu çıktı.

Haber7'den Taha Dağlı'nın haberine göre Bangladeş'te Cemaati İslamiye liderlerinden Abdülkadir Molla'nın temyiz duruşması yarın sabaha ertelenirken son anda Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'yı aradığı öğrenildi.

DAVUTOĞLU-KERRY GÖRÜŞMESİNDEN SONRA ABD DEVREYE GİRDİ

Telefon görüşmesinde Kerry, Hasina'ya idam kararından dolayı duyduğu kaygıları iletti ve Bangladeş'te Ocak ayında yapılması planlanan seçimler öncesi olaylar çıkabileceğinden endişe duyduğunu belirtti. Bangladeş basınına göre Molla'nın duruşması bu telefon görüşmesinin ardından ertelendi.

DAVUTOĞLU KERRY İLE BANGLADEŞ'İ GÖRÜŞMÜŞTÜ

Bilindiği gün dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bangladeş'teki gelişmelerle ilgili Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmüştü. Avustralya'dan da Bangladeş hükümetine idamı durdurması yönünde çağrı geldi.

HASİNA BM'YLE GÖRÜŞMEDİ

BM de idam kararıyla ilgili devreye girdi. BM Genel Sekreter Yardımcısı Taranco, bugünkü duruşmanın ardından Bangladeş Başbakanı Hasina'yla görüşecekti. Ancak hükümet kaynakları son dakika gelişmesi olarak duyurdukları açıklamada görüşmenin iptal edildiğini söylediler.

HÜKÜMETE YAKIN MEDYA "ŞİDDET VAR" DİYOR

Bangladeş'te hükümete yakın olan medya organları, Cemaati İslami'ye bağlı grupların sokakta şiddet olayları çıkardığına dair haberler yayınlamaya başladı. Medyada eski hükümet üyelerinden birinin evinin ateşe verildiği iddia edildi.
Cemaati İslamiye ise şiddet içermeyen protestolarla idam kararının durdurulması için gösteriler düzenliyor. Bununla birlikte sosyal medya üzerinden "idamı durdurun" çağrıları yapılıyor.

GULAM AZAM'I MAHKEMEYE BÖYLE GETİRMİŞLERDİ

Bangladeş'teki Cemaati İslamiye lideri 91 yaşındaki Gulam Azam 16 Temmuz'da 90 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 91 yaşındaki Azam, duruşmaya tekerlekli sandalye ile getirilmişti.

GULAM AZAM'IN OĞLU KONUŞTU

Gulam Azam'ın oğlu hukukçu olan oğlu Salman Azam babasının ve diğer Cemaati İslamiye üyelerinin yargılandığı davaların siyasi olduğunu, Bangladeş hükümetinin yargıya müdahale ettiğini söyledi.

Salman Azam ayrıca Abdülkadir Molla'ya yönelik idam cezasının da bir an önce durdurulması çağrısında bulundu.

MOLLA'NIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Abdülkadir Molla'nın avukatı Humayun Kabir bu sabahki temyiz duruşmasının ardından mahkeme çıkışında gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Kabir, duruşmanın yarın sabaha ertelendiğine dair karar verildiğini söyledi.