BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Başbakan Erdoğan’dan canlı bağlantılı açılış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaptırdığı 113 tesisin toplu açılış töreninde, Balıkesir’in Havran Barajı Sul...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaptırdığı 113 tesisin toplu açılış töreninde, Balıkesir’in Havran Barajı Sulama Projesi’ni de hizmete açtı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan 113 tesisin Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, yatırımların Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni etti. 113 tesisi Türkiye’ye kazandıran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na ve bakanlık çalışanlarına şükranlarını sunan Erdoğan, Havran Ovası Sulama Projesi’ni canlı bağlantı yaparak hizmete açtı. Butona basıldıktan sonra konfetiler ve havai fişekler atıldı. Bu esnada çalan sirenlerle davetliler heyecanlı anlar yaşadı.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Cemal Öztaylan, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, belediye başkanları, DSİ yetkilileri, partililer ve vatandaşların katıldığı açılış töreni, Havran Barajı sahasında yapıldı. Daha sonra toplu açılışlar için çeşitli illere bağlanıldı.
Sıra Balıkesir’e geldiğinde Başbakan Erdoğan’ı ekranda Vali Ahmet Turhan karşıladı. Vali Turhan, Havran Ovası Sulama Projesi ile ilgili kısa bir sunum yaptıktan sonra, protokol mensupları eşliğinde Başbakan Erdoğan’ın talimatı beklendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve hayır dualarıyla Havran Ovası Sulama Projesi’nin açılışı için hem Ankara’da hem de Havran’da aynı anda düğmelere basıldı.
Kar yağışına rağmen protokol mensupları ve davetliler barajı inceledi. Havran Ovası Sulama Projesi, Edremit Körfezi’nin doğusunda ve Balıkesir il merkezine 70 kilometre uzaklıkta. Havran Barajı dip savağından alınacak su ile Edremit-Havran Ovalarında toplam 3 bin 60 hektarlık alan sulanacak. Bu sulama projesinden Havran, Edremit, Burhaniye ilçeleri ile İnönü, Temaşa, Çamdibi, Küçükdere, Büyükdere, Kızıklı, Börezli köylerine ait araziler faydalanabilecek. Sulama ile dekar başına yılda 262 TL, toplam olarak da yılda 8.017.200 TL net gelir artışı sağlanacak.
(İHA)