BIST 10.316
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.405,65
HABER /  GÜNCEL

Fatih Altaylı'yı kim çıldırttı?

Fatih Altaylı Hürriyet'in hangi yazarına "yazarcık" dedi? Ertuğrul Özkök'ten nasıl bir açıklama bekliyor? Özkök konuşmazsa Altaylı ne açıklayacak?

Abone ol

Kelebek'teki köşesinde "Sabah’ta Fatih Altaylı’nın ‘Mehmet Ali Birand neden olmadı’ yazısını okuyunca kafam karıştı. " diyen Hürriyet yazarı Cengiz Semerci Fatih Altaylı'yı çılgına çevirdi.

Yazı: Fatih Atlaylı
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr

"Hürriyet yalan yazmaya başladı"

Hürriyet gazetesinde "Yazarcık" yapılmaya çalışılan bir "Çocuk" bana sataşıyor. Diyor ki, "Altaylı, Birand'a enkaz bıraktı. O bıraktığında Kanal D Haber dördüncüydü"
Bu "Haysiyetsiz yalan" a cevap versen bir dert, vermesen bir dert.

Aslında bu yazarcığı ciddiye almamak lazım. Çünkü bir yandan kendine ve dostlarına televizyon programı kotarıp, iş sağlar, diğer yandan televizyon yazarlığı yapardı.

Yapımcılarla ve televizyon müdürleri ile nasıl olduğunu tahmin edebileceğiniz bir ilişkisi vardı. Foyası ortaya çıkınca televizyon yazdırılamaz oldu. Neyse bunlara girmeyelim.

Asıl olan bu "Yazarcığın" yalancılığı..
Diyor ki, "Fatih Altaylı bıraktığında Kanal D Haber dördüncüydü."

Bu işler öyle işkembeden olmaz. AGB raporları var. Kanal D Haber hiçbir zaman dördüncü olmadı. İlk 1.5 yıl birinciydik. Sonrasında magazin haberlerini tamamen kesince ikinciliğe geriledik, yerimizi Show TV aldı. Üstelik daha geçen hafta Ayşe Arman ile yaptığı röportajda Mehmet Ali Birand da benim dönemimde Kanal D Haber'in 2. olduğunu söylüyor.

Ayrıldığım zamana gelince; AGB raporuna bakıyorum.
1 Ocak ile benim bıraktığım 15 Temmuz tarihleri arasında Kanal D Haber 15.3 izlenme haber kanalları arasında ikinci sırada. Yazarcık okuduğunu anlayacak düzeyde olsa bir kopyasını da ona yollayacağım ama anlamaz.

Birand'ın görevlendirilmesi meselesini ise "Ertuğrul Abisine" sormasını tavsiye ediyorum. O anlatmazsa, ben bir gün buradan "Detaylarıyla" anlatırım.