BIST 9.571
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.474,10
HABER /  GÜNCEL

Fatih Altaylı'dan Mehmet Ağar'a tepki! Doğruları herkes bilsin

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Mehmet Ağar'ın geçen günlerde ''CHP belediyesinin İstanbul’da belediye şirketlerine yerleştirdiği militanları temizliyorduk ''sözlerine tepki gösterdi.

Abone ol

Fatih Altaylı 'Üzüm üzüm iki gözüm' başlıklı yazısının 'Yapma Sevgili Mehmet Ağar henüz bunamadık' arabaşlıklı kısmında, Eski İçişleri Bakanı ve eski Emniyet Müdürü Mehmet Ağar'ın sözlerini değerlendirdi.

Altaylı, Mehmet Ağar'ın Sarıyer'de katıldığı bir mitingde 'İstanbul’a 1979’da geldik günde 15 adam öldürülüyor. İstanbul Emniyeti’ni teslim aldık. Nezarette 1 kişi vardı, o da sağcı. İstanbul Emniyet Müdürü olduğum dönemde benim o zaman işte son CHP Belediyesi burada iş başındaydı. Kabus gibiydi İstanbul' Belediye hizmetlerinin yapılmaması bir yana, bizim günümüzün yarısı CHP belediyesinin İstanbul’da belediye şirketlerine yerleştirdiği militanları temizlemekle geçiyordu'' sözlerine sert tepki gösterdi.

Ağar'ı eleştiren Altaylı, "Zabıta ile terörü engellememek mi? Sakın yanlış anlamayın. CHP’yi savunuyor falan da değilim. Ben sadece gerçekleri savunmaya çalışıyorum. Doğruları bilsin herkes" ifadelerini kullandı.

Medyaya eleştiri! Yakın geçmişi bilen adam da mı kalmamış!

Altaylı, Mehmet Ağar'ın insanları yanlış bilgilendirdiğini ve buna medya da dahil kimsenin tepki göstermediğinden yakınarak "Hadi Mehmet Ağar şaşırmış tarihleri de koskoca medyada bir tane aklı başında, yakın geçmişi bilen adam da mı kalmamış! Ya da kalmış da söylemeye mi çekiniyorlar anlamadım doğrusu'' dedi.

İddialardan söz etmiyorum, gerçek doğrulardan söz edeceğim

Bunlar CHP’ye muhalefet etmek için güzel cümleler, hoş laflar. Geçmişi hatırlamayanlara ya da yaşamayan genç seçmenlere etkili olması muhtemel anılar. Ama ya doğruluk nerede diyen Altaylı ''İddialardan söz etmiyorum, gerçek doğrulardan söz edeceğim. Mehmet Ağar 1979’da İstanbul’a gelmiş ve İstanbul Emniyeti’ni 'Teslim almış' öyle mi? Mehmet Ağar o dönemde bir ara İstanbul’da Emniyet Müdür Yardımcılığı yaptı ama 'İstanbul’u teslim aldım' lafı pek geçerli olmuyor.

Bunda belediyenin suçu ne?

O sıralarda merkezi hükümet Milliyetçi Cephe, emniyet müdürlerini atayan da merkezi hükümet. Emniyet zaten belediyeye değil, İçişleri Bakanlığı’na bağlı. Yani İstanbul’da günde 15 kişi öldürülüyorsa bunda belediyenin suçu ne olabilir'' diye sordu.

CHP'yi savunuyor değilim doğruları bilsin herkes

Altaylı sözlerini ''Zabıta ile terörü engellememek mi? Sakın yanlış anlamayın. CHP’yi savunuyor falan da değilim. Ben sadece gerçekleri savunmaya çalışıyorum. Doğruları bilsin herkes. Kimsenin fikrine, kanaatine karışamayız. Ama yanlış bilgiyle varılan kanaatin de büyük bir olasılıkla yanlış olacağını biliriz" ifadesiyle bitirdi.