BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.402,50
HABER /  GÜNCEL

Fatih Altaylı darbe işbirlikçisi mi?

İsmini darbecilerin işbirlikçi gazeteci listesinde gören Altaylı, Habertürk aracılığıyla yine bir haberle böyle savundu.

Abone ol

Taraf'ın iki gündür Türkiye gündemini meşgul eden darbe planı haberi Fatih Atlaylı'yı da kızdırdı. Balyoz'da "işbirlikçi gazeteci" listesinde gören Atlaylı, kendi köşesinden cevap vermedi ancak Habertürk'de yayınlanan bir haberle resmi olarak yalanlandı.

İşte habertürk.com'da yer alan Altaylı haberi; 

"Taraf gazetesinde yayınlanan haberde AK Parti’yi devirme amaçlı olarak 2003 yılında hazırlandığı iddia edilen darbe planları kapsamında işbirliği yapılacak gazeteciler listesi de yayınlandı. Bu listede 137 gazeteci arasında 2003 yılında Hürriyet gazetesi yazarı olarak Fatih Altaylı’nın da ismi yer alıyor.

İşte büyük saçmalık da burada başlıyor. Çünkü 2003 yılında Ak Parti’nin demokratik meşruiyetine değer verilmesi ve ülkeyi yönetme hakkına saygı duyulması gerektiği yönünde Merkez Medya’da yazılar kaleme alan, bu yönde görüş açıklayan en önemli kalem Fatih Altaylı’ydı. Altaylı’nın o dönemde yazdığı bu içerikteki yazılar arşivlerde duruyor. Ve bu demokratik tutumu nedeniyle Fatih Altaylı’ya yöneltilen suçlamalar da gazete sayfalarındaki yerlerini muhafaza ediyor.

2003 yılında Ak Parti’nin ülkeyi yönetme hakkını ve demokratik meşruiyetini savunan Fatih Altaylı’nın isminin Ak Parti'yi devirmeyi amaçladığı iddia edilen bir plan çerçevesinde işbirliği yapılacak gazeteciler arasında yer alması da bu nedenle açıklanamaz büyük bir saçmalık olarak kayıtlara geçiyor."