BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Fasta islami partiye yasak

Fas'ta, liderinin polis tarafından yakalanan bir terörist ağıyla bağlantısı olduğu belirlenen bir İslami parti yasaklandı.

Abone ol

Kuzey Afrika ülkesi Fas'ta, liderinin polis tarafından yakalanan bir terörist ağıyla bağlantısı olduğu belirlenen bir İslami partinin yasaklandığı bildirildi.
    
Başbakan Abbas El Fassi'nin makamından yapılan açıklamada, faaliyette bulunmasına izin verilen İslami partiler arasında yer alan ve geçen yıl Eylül'deki genel seçimlere katılan El Bedil El Hadari'nin yasaklandığı belirtildi.
    
Partinin lideri Mustafa Mutassim'in, önceki gün ve dün yapılan polis operasyonunda tutuklanan 32 kişi arasında yer aldığı ve bu kişilerin Fas'ta saldırılar planlamakla suçlandıkları kaydedildi.
    
Açıklamada, yakalananların İslami Gençlik, Fas Devrim İslami Hareketi ve Mücahit Hareketi adlı 3 aşırı dinci grupla bağlantılarının bulunduğu bildirildi. Polisin tutukladıkları kişiler arasında Hizbullah'ın El Manar televizyonunun Fas'taki muhabirinin de bulunduğu kaydedildi.
    
Polis açıklamasında da yakalanan terörist ağının liderinin Belçika'da yaşayan Faslı Abdülkadir Belliraj olduğu bildirildi. Polisin operasyonda çok sayıda silah da ele geçirdiği belirtildi.
    
Fas'te geçen eylülde yapılan genel seçimleri ülkenin en eski partisi "İstiklal" kazanmıştı.