BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.442,01
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Falcao: Şu anda Türkiye'de çok mutluyum

Galatasaray'dan ayrılacağı konuşulan Radamel Falcao, "Dışarı çıktığında insanların seni fark etmemesi mümkün değil. Arjantin'de olduğu gibi taraftarlar çok tutkulu. Ben şu anda Türkiye'de çok mutluyum.'' dedi.

Abone ol

Galatasaray'ın Kolombiyalı süper starı Radamel Falcao, ESPN'e bir röportaj verdi ve karantina günlerinde evdeki yeni görevinden bahsederken, yaşadıklarını anlattı ve ülkesi Kolombiya'daki futbolun gelişimine de dikkat çekti.

''Türkçe karışık ve zor bir dil''
Türkçe'nin zor ve karışık bir dil olduğunu söyleyen Falcao, "Muslera beni etkiliyor o yüzden, Türkçe konuşabiliyor. Bir kelime öğreniyorsun ancak bir şeyler öğrenmek uzun zaman alıyor. İngilizce iletişim kuruyorum." dedi.

''Türkiye'de çok mutluyum''
Akşam gazetesinin derlemesine göre 'El Tigre'nin açıklamaları şu şekilde: "Dışarı çıktığında insanların seni fark etmemesi mümkün değil. Arjantin'de olduğu gibi taraftarlar çok tutkulu. Ben şu anda Türkiye'de çok mutluyum. Dünyadaki birçok insanın yaşadıklarını yaşıyoruz evde. Ailemle, kızlarımla birlikte zaman geçiriyorum ki biz futbolcuların çok alışık olduğu bir şey değil bu. Şu anda her erkeğin olduğu gibi, daha önce olmayan görevlerim var ve farklı alanlarda yardımcı oluyorum.

''Özel zamanlarda, mutfakta bir aşçıyım diyebilirim yani''
Özel bir zaman geçiriyoruz, bir şeyler paylaşıyoruz, birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Benim için mutfak ve temizlik anlamında da öğretici bir zaman oldu bu ara. Şu anda mutfakta özel yemekler benden soruluyor. Bir film gecesinde pizza ya da hamburger yapıyorum, bu yüzden çok eğlenceli bir şeylerin parçasıyım diyebilirim. Daha özen gerektiren ve daha az sıkıcı olan yemekler yaptığımda güzel. Özel zamanlarda, mutfakta bir aşçıyım diyebilirim yani.

''Kadınlara şapka çıkarıyorum''
3 kızımla birlikte eğlenmek zorundayım. Onlarla bir şeyler paylaşınca insanlar hep oyun oynayıp, dinlendiğimi düşünüyor ancak 3 çocuklu bir annenin evde ne kadar karmaşık ve zor bir hayatı olduğunu anladım. Bu yüzden kadınlara şapka çıkarıyorum.

''Kolombiya futbolu gelişiyor''
Kolombiya futbolu gelişiyor, daha iyiye gidiyor. Oyuncuları nasıl olduklarını görebilirsiniz. Daha önceleri Brezilya ve Arjantin'e bakıp, onlara hayran oluyorduk ancak şu anda Avrupa'da oynayan birçok oyuncumuz var. Elit futbol seviyesinde oynuyorlar. Bence zamanla daha iyi oyuncular olacak, sadece kendimizi biraz daha geliştirmemiz gerekiyor.

Eski uzun saçlarıma dönmeyi düşündüm ancak şu andaki saçımı beğeniyorum. Şu anda uzatmak, o süreci yaşatmak zor geliyor ve ben de kestirmeyi daha kolay buluyorum.

Öte yandan tecrübeli oyuncu Radamel Falcao, ülkesi Kolombiya'da corona virüs krizi sırasında zorluk yaşayan ailelere dağıtılmak üzere 296 kolilik gıda pakedi bağışladı.