BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fala inandı 700 bin TL kaptırdı

İzmir'de sevgilisinden ayrılan bankacı, soluğu büyücüde aldı. Falcı öyle bir büyü yaptı ki 700 bin TL kaptı!

Abone ol

İzmir'de, sevgilisinin kendisini terk etmesi üzerine fal baktırmak için gittiği kadının, doğa üstü güçleri olduğuna ve cinleriyle kendisine zarar vereceğine inanan bankacı Figen Şengül'ün, 12 müşterinin hesabındaki 700 bin TL'yi, büyücünün verdiği hesaplara aktarmasıyla ilgili olayda 2 kişi daha tutuklandı.

Geçen şubat ayında, banka hesaplarındaki paralarla işlem yaptırmak isteyen müşterilerin, hesap hareketlerinde oynama olduğu ve para olmadığının ortaya çıkmasıyla banka görevlileri hareket geçmişti. Müfettişlerin incelemesinde paraların başka hesaplara arktarıldığının tespit edilmesiyle de olay polise bildirildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin araştırmalarında banka şubesinde yöneticilik yapan 28 yaşındaki F.Ş.'nin hesaplarda oynama yaptığı saptandı. Gözaltına alınan F.Ş.'nin itirafı ise yaşadığı akılalmaz dolandırıcılık oyununu ortaya çıkardı.

2008 yılının Eylül ayında erkek arkadaşının kendisini terk etmesi üzerine kız arkadaşının yönlendirmesiyle muskacıya gittiğini söyleyen F.Ş.'nin ifadesinde, gittiği kadın muskacı B.C.B.'nin baktığı kahve falında haç işareti çıkması üzerine kendisine papaz büyüsü yapıldığını söylediğini bunu bozmak için de ona ilk olarak bin 500 TL para verdiğini ileri sürdü. F.Ş., muskacı kadının ayrıca, büyünün bozulması için Selçuk Meryem Ana Kilisesi'ndeki papaza gittiğini ancak bunun gerçekleşmemesi üzerine bu kez 4 bin 500 TL para verdiğini söyledi.

F.Ş. ifadesinde ayrıca, B.C.B.'nin kendisini her gün iş çıkışı yanına çağırıp kendisinin 6 tane cini olduğunu, karnını şişirerek bunları içerisinde sakladığını söyleyerek doğa üstü güçleri olduğuna inandırdığını, bundan sonra da cinleriyle tehdit ederek kendisinden sık sık para istemeye başladığını anlattı. Bankacı kadın, B.C.B.'nin kedisine ait olduğunu söylediği cinlerinin çocuğuna ve ailesine zarar vermesinden koktuğu için de hesaplarında yüksek miktarda para olan 12 müşterinin para hesaplarıyla oynadığını itiraf etti. İki ay içerisinde 700 bin TL para aktardığı tespit edilen F.Ş.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan araştırmada da, paraların aktarıldığı hesapların sahipleri büyücü kadının eşi R.C. ve kardeşi M.B. gözaltına alındı. R.C. ve M.B. ile halen firarda olan büyücü B.C.B.'nin bankacı kadından dolandırdıkları paralarla Bornova'da daire, son model bir otomobil ile bir kamyonet ve ayrıca nakliye işleri için kamyon satın aldıkları ortaya çıktı. Zanlılar işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. Zanlılardan, bankacı F.Ş., büyücü kadının kocası R.C., kardeşi M.B., tutuklandı.

İKİSİ DAHA TESLİM OLDU TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında, her yerde aranan ve bankadan paraları çektikleri belirlenen büyücü B.Ç.B.'nin diğer erkek kardeşi M.B. ile akrabaları R.K.Ç., bugün avukatları Ergün Bademci'yle birlikte Adliye'ye geldi. İki zanlı, haklarında dava açılan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkartıldı. Paraları bankadan kendilerinin çektiklerini söyleyen iki kişi, haklarındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilip tutuklandı. Böylece, tutuklu sayısı 5'e yükseldi. Polis, firarda olan B.Ç.B.'nin, hery erde arandığını bildirdi.